Sivas’a Yapılan Yatırımlar 240 Milyon Avro

Organize Sanayi Bölgesi’nde zift taneri üretim fabrikası inşaatını gezen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, burada açıklamalarda bulundu. Febir Holding Genel Müdürü Adnan Tonus ile yaklaşık olarak 4 sene önce bir araya geldiklerini söyleyen Aydın, Sivas’a yapacakları yardım hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Firmanın toplamda 240 milyon avro değerindeki tesisi Sivas’a kazandırdığını söyleyen Aydın, bugün itibariyle de 40 milyon avro değerindeki yatırımın başladığını gördüklerini, bu nedenle de Sivas adına kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

“Sivas’a Yapılacak Yatırımlar 240 Milyon Avroya Yükselecek”

İlerleyen süreçlerde yatırımların artırılacağını söyleyen Aydın, yatırım miktarının çeşitli sektörleri içine alacak bir şekilde toplamda 240 milyon avro tutarına kadar yükseleceğini, öncesinde ise bütçe planlamasının yapılacağını, bunun hem Türkiye hem de Sivas için önemli bir yatırım olduğunu, Sivas’a yatırım yapan herkesin başlarının tacı konumunda bulunduğunu söyledi. Sivas’a yatırım yapan herkese her zaman destek verdiklerini söyleyen Aydın, her zaman onların yanında bulunduklarını, bunun kendilerinin geleneksel bir felsefesi olduğunu, ilerleyen dönemlerde de şehre yatırım yapan herkesin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapılan yatırımların hem firma hem de şehir için başarılı olmasını temenni ettiğini söyleyen Aydın, yapılan yatırımın ortaklı bir yatırım olduğunu, diğer ortaklarının İranlı olduğunu, bu nedenle de dış yatırımcıların Sivas’ı ziyarette bulunmasının önem teşkil ettiğini, zift tankeri üretimi gerçekleşecek olan fabrikada ilk aşamada toplamda 200 kişinin çalışacağını ancak ilerleyen süreçlerde bu rakamın 10 bin kişiye kadar yükseleceğini söyledi.