Sigorta Olmadan Kredi Çekilir mi?

Bazı kişiler kredi seçeneklerinden ve ürünlerinden yararlanmak için banka araştırması yaparak hangi bankanın kredi ürünlerinin faiz oranlarını araştırarak kendi ihtiyaçları doğrultularında kredi çekebilmektedirler. Ancak kişiler bankalar tarafından istenen belgeleri bankalara beyan ettikleri sürece bankalar kişilere ona göre kredi ürünlerinden yarar sağlamaktadırlar. Kişilerin bankacılık işlerinde en önemli sorunlar arasında yer alan SSK sorunu kişiler tarafından oldukça zorluk olabilmektedir. Bankacılık işlemleriniz de kişinin yapacağı kredi ürünlerinden yararlanabilmesi için en gerekli unsur ise kredi notlarının yüksek olmasıdır.

Bankacılık işlemleriyle birlikte herhangi bir soruna sahip olmayan kişilerin kredi başvurularında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu konuda kredi notu kadar öneme sahip olan bir diğer unsur ise kişilerin sigortalı olup olmadıkları da bankalar tarafından büyük bir önem taşımaktadır. Kişiler temin ettikleri bankalardan kredi çekerken muhakkak gelirlerini belirleyecek olan gelir belgelerini bankalara beyan etmeleri gerekmektedir. Gelirlerinin belgelerini bankaya beyan eden kişiler değerlendirmeye tabi tutulacak olmakla, kredi hakkında da oldukça gerçekçi bir şekilde olumlu sonuçlar alabileceklerdir.

Bankaların kredi başvurularında kişilerden ön görmüş oldukları  SGK’sı olmayan kişiler bankaların kişilere sunmuş oldukları kredi ürünlerinden yarar sağlamayacakları herkes tarafından bilinen bir durumdur. Normal şartlarda çalışan ve bir süre sonrasında ayrılmak durumunda kalan kişiler bankaların kredi ürünlerinden yararlanmalar için en yakın zamanda SGK kurumlarına gitmeleri gerekmektedir.

Kişiler çalışmış oldukları iş yerlerinden mantıklı bir sebeple ayrılan kişilerin İŞ-KUR’un sunmuş olduğu işsizlik maaşlarından da yararlanabilcekleri gibi ayrılan kişilerin istedikleri bankalardan ve ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak olan kredi ürünlerinden yararlanabilmeleri söz konusu olmaktadır. Kişiler mantıklı bir sebeple çalışmış oldukları iş yerinden ayrılmaları gibi İŞ-KUR’un sunmuş olduğu geçici işsizlik maaşını sigorta durumuyla kişilerin bankalardan kredi çekebilmeleri de oldukça kolay olabilmektedir.

Kişilerin Çalışmış Oldukları Yerler 6 Aya Kadar Sigorta Primini Ödenmiş mi?

Kişiler başvurmuş oldukları kredi ürünlerinden yararlanabilmeleri için çalışmış oldukları yerler kişilerin 6 aya kadara sigorta primlerini ödeyip ödemediğine baktıkları ilk şey olmaktadır. Sigorta primi ile ilgili bu koşulun sağlanması durumunda başvuran kişi çalışmıyor ise banka kredi ürünlerinden kişiye yarar sağlayabilmektedir.