Eğitim Kredisi Veren Bankalar

Eğitim, bir toplumun inşaa ettiği geleceğin temelini oluşturan yapılardan bir tanesidir. Eğitimsiz bir toplum sulanmayan bir ağaç misali bir süre sonra kuruyup gider. Türkiye’de ise eğitim için atılmış adımlar ve geleceklerin neslinin bilgi açlığını gidermek için birçok fırsat sizleri karşılamaktadır.

Bankaların verdiği eğitim kredileri, geleceğini inşaa etmek isteyen çocukların okul masraflarını karşılamaları için bir fırsat oluşturmaktadır. Günümüzde birçok banka eğitim kredisi adı altında (genellikle özel okul masraflarının taksitlendirilmesi için) kredi hizmeti sağlamaktadır.

Sağlanan eğitim kredisi ile kurs, dershane, okul vb. masraflar karşılanabilmektedir. Eğitim kredisi veren bankalar, belirli faiz oranlarıyla genel itibariyle 36 aya varan fırsatlarla öğrenci ve velileri karşılamaktadır.

Öğrenci olduğunuzun kanıtlanması halinde ve okul masraflarının faturalandırılmasıyla eğitim kredisi veren bankaların hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Okulların yaklaşmasıyla birlikte binbir telaşa bürünen veliler için eğitim kredisi veren bankalar şunlardır; Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Finansbank, Akbank, Halkbank, Garanti Bankası, Denizbank, ING Bank, Odeabank.

Eğitim kredileri genel itibariyle veli yoluyla alındıkları için yüksek tutarlı olarak verilebilmektedir. Bazı bankalar size 40 bin TL’lik limitler sağlarken bazı bankaların limitleri daha yüksek ya da daha düşük olabilir. Örneğin Garanti Bankası 100 bin TL’ye kadar eğitim kredisi verebiliyor. Eğitim kredileri için sizlerden talep edilebilecek belgeler de olabilir.

Bu belgelerin listesine ulaşmak için eğitim kredisi kullanmak istediğiniz bankayla iletişim kurmalısınız. Eğitim kredilerinin faiz oranları genel itibariyle ihtiyaç kredileriyle aynı oranlarda seyretmektesiniz. Bankaların web sitelerinden bu bilgilere de ulaşmanız mümkündür.