Memur Emeklisini Sevindirecek Haber: İkramiyeler Ödenmeye Başladı!

 

30 yıl gibi bir süreyi memurluk için harcayan memur emeklileri için 8 Ocak 2017 tarihinde yapılan ilgili kanun değişikliği ile birlikte, emekli ikramiyelerinin önünün açıldığı ve ödemelerin başladığı duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaptığı yazılı açıklama ile, kamu kurumlarında memur olarak çalışan vatandaşların emeklilik ikramiyeleri 30 yıla kadar hesaplanıyordu. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte, 30 yıldan fazla çalışarak emekli olan memurların ikramiyelerinin eksik kalan kısımları hesaplandı ve banka hesaplarına gönderildi.

Düzenleme, 27 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. 17 Mart 2017 tarihi ise, SGK’ya yapılacak başvurular için son tarihti. Başvuru yapanların incelenmesi ile birlikte; 30 yıl ve fazlası boyunca memurluk yaparak emekli olan vatandaşların, emekli ikramiyesi ödemelerinde fark, 21 Mart 2017 tarihi itibaryile hesaplarına aktarılmaya başlandı.

Memur emeklileri, maaşlarını aldıkları bankalardan, rahatlıkla yeni ikramiye ödemelerini temin edebilecekler.

Kimler Ne Kadar İkramiye Alacak?

SGK cephesinden yapılan açıklamada; 1994 yılının Mart Ayı içerisinde emekli olan ve 37 yıl, 9 ay gibi bir hizmet üzerinden emekli ikramiyesi alacak olan bir Şube Müdürü için; 7 hizmet yılı karşılığında, emekli olmaya karar verdiği tarihteki kat sayılar hesaba katılarak; her yıl için minimum 50 Türk Lirası olduğundan, 350 Türk Lirası ikramiye ödenecektir. Eğer 2006 yılının Eylül ayı içerisinde emekli aylığı bağlandıysa; bu sefer ödenecek olan tutar, bu dönemin katsayısına göre hesaplanarak 7 bin 317 Türk Lirası 17 Kuruş’a tekabül edecektir.

Ödenecek olan ikramiyelerde üst sınır ise 7 bin 500 Türk Lirası olarak SGK tarafından belirlenmiş durumda. 7 bin 500 Türk Lirası’nın üzerinde kalan ücretler ise, arada geçen zaman içerisinde uygulanacak olan kanuni faizin beraberinde 2018 yılının Mart ayında memur emeklisinin hesabına aktarılacak.