Emeklilik Beklentisinde Olanlar Dikkat! Bu Haber Sizi Çok İlgilendiriyor!

SGK’ya emeklilik başvurusu gerçekleştirdikten sonra maaşının bağlanması için beklenti halinde olanlar için SGK’dan müjdeli haber geldi! Beklentide olan vatandaşlar 4 bin 212 Türk Lirası’na kadar avans çekebiliyorlar! İşte detaylar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) artık emeklilik başvurusu yapıp, emekliliğinin bağlanmasını bekleyen vatandaşlar için oldukça önemli bir adım attı. 3 maaş kadar avans verilmesinin önünü açan Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların ilk maaşlarını beklerken yaşayacakları nakit sıkıntısını en aza indirgeyebilmek adına 3 maaşı peşin olarak alıp, 36 aya varan taksit seçenekleri ile sıfır faiz ile geri ödeme yapmasına olanak sağlıyor!

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyen vatandaşlar, alacakları maaş tutarının 3 katına kadar avans talebinde bulunabiliyorlar. Avans çekebilecekleri tutar ise ortalama 4 bin 212 Türk Lirası’nı buluyor. Bu formül ile birlikte emeklilik beklentisinde olan vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını çözüme kavuşturan Sosyal Güvenlik Kurumu, yazılı başvuru yaparak avans temin edebilmelerine olanak sağlayacak.

Alınacak emekli maaşının hesaplanması, resmi işlemlerin bitmesi ve ilk maaşın hesaba aktarılma süreci için oldukça uzun zaman beklentiye giren emekli adayı vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli avans geldi! Emekli aylığı geride kalan 90 gün içerisinde bağlanmamış olan vatandaşlar 4 bin 212 Türk Lirası’na kadar avans başvurusu yapabiliyorlar. Yazılı olarak gerçekleştirilen başvuru sonrasında dönemin asgari ücretinin 3 katına kadar avans maaş başvurusu yapılabiliyor.