Kredi Kartı Kullanırken Yapılan En Önemli 10 Hata

Bankaların en çok kullanılan ürünü hiç şüphesiz kredi kartlarıdır. Kredi kartları düzenli ve sistematik kullanıldığın kullanıcısına büyük avantajlar sağlar fakat aksi kullanım durumunda ise kullanıcına büyük zararlar verebilir. Alışveriş tutkunlarının en çok kullandıkları kartlar arasında yer alan kredi kartlarını kullanırken gelir durumunuzu hesaplamanız ve o şekilde alışveriş yapmanız gerekir. Eğer sizlerinde bir kredi kartınız varsa bunu doğru kullanmayı kendinize borçlusunuz. Çünkü kafa karışıklığı nedeni ile veya herhangi bir nedenden ötürü yapılan kredi kartı hataları kişinin tüm varlığının elinden alınmasına kadar götürebilir.  Sizlerde kredi kartı kullanırken sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bunların üstesinden gelebilirsiniz.

 

  1. Asgari Tutarı Ödemek

 

İlk başlarda masum görünen asgari ödemeler zamanla altından kalkamayacağınız faizler dönüşecektir. Bu yüzden asgari tutarı ödemeyin ve altından kalkamayacağınız taksitlere girmeyin. Asgari tutar ödendiği zaman bankaların en karlı müşterisi olursunuz Çünkü bu tip ödemeleri yapan kişilere ekstra yoğun faiz oranları işlenmektedir.

 

  1. Kredi Kartı Sözleşmesini Okumamak

 

Kredi kartı alırken çok az kişi kredi kartı sözleşmesini okur. Bu durum düşülen en büyük hatalar arasında yer alıyor. Çünkü orada yer alan maddeler arasında tüm ekonomik varlığınızı alacak şekilde düzenlenmiş birçok madde bulunuyor. Bilinçli bir tüketici olursanız eğer bu mağduriyet durumlarına düşmeden sağlıklı bir alışveriş ömrünüz olur.

 

  1. Kartın Son Ödeme Tarihinde Ödeme Yapmamak

 

Kartların belli bir hesap kesim tarihleri bulunur ve bu tarihler arasında eğer ödeme yapmazsanız; kartınıza faiz yüklenmeye başlar. Çünkü bilinçsizce yapılan alışverişler sonucunda o tarihler arasında elinizde para kalmaz ve sizler zor durumda kalırsınız. Almış olduğunuz ürünler geç ödemeler nedeni ile iki katı fiyatına ulaşır.

 

  1. Kredi Kartınız Başkasına Ödünç Vermek

 

Bu hatada en çok dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Bir arkadaşınıza vermiş olduğunuz kartınız ile arkadaşınız çok fazla alışveriş yapabilir ve sonucu size patlar.  Her ne kadar samimi olmuş olduğunuz kişi olsa da faturanın ödeme sorumluluğu size aittir.

 

  1. Kredi Kartlarından Avans Çekmek

 

Kredi kartlarının avantajları arasında görülmüş olsa da aslında pek de öyle değildir. Çünkü nakit avanslarda uygulanan faiz oranları normalin iki katına kadar denktir. Avansı çekerken nasılsa taksit taksit öderim diye düşünmeyin çok büyük sorumluluk altına girersiniz. Bunu yerine elinizdeki nakitti kullanın ve kartınız sadece taksitlendirmelerde kullanın.

 

  1. Verilen Ödüller İçin Kart Kullanmak

 

Alışveriş yapmayı seven herkes için kazandıkları hediyeler ekstra bir mutluluk yaratır. Bu kısır döngüye girildiğinde kişi sürekli daha fazla hediye kazanma umudu ile bilinçsiz şekilde alışverişler yapar ve sonucunda altından kalkamayacağı borç bataklığına düşebilir. İhtiyacınız olmayan alışverişlerden uzak durmak sizin icraya girmenizi engeller. Bunun sonucunda siciliniz kirlenir ve kolay kolay daha bankalar ile işlem yapamazsınız.

 

  1. Çok Sayıda Kredi Kartı Kullanmak

 

Her bankanın farklı bir puanlama sistemi olduğundan dolayı tüketiciler birden fazla kart kullanırlar Bu şekilde yapılan harcamalar gelirlerinden fazlasını  harcamalarına neden olur.  Kart ödeme günü geldiğinde ise ödeyemeyeceği için faizler işlemeye başlar. Her kişinin tek bir kredi kartı olması ve bunu bilinçli şekilde kullanması bu hataların önüne geçmeye vesile olur.

 

  1. Aktif Olan Kartı Kullanmamak

 

İşlemde olan kredi kartınız var ve onu kullanmıyor musunuz? Bu yapılan en büyük hatalar arasında yer alıyor. Çünkü kullanılmayan kredi kartları eğer hala aktifse zamanla bir takım ödemelerin faiz alarak ödemenin çoğalmasına neden olur. Bu yüzden kartınız kullanmıyorsanız eğer kapatmanız daha iyi olacaktır.

Alışveriş tutkunlarının en çok kullandıkları kartlar arasında yer alan kredi kartlarını kullanırken gelir durumunuzu hesaplamanız ve o şekilde alışveriş yapmanız gerekir. Eğer sizlerinde bir kredi kartınız varsa bunu doğru kullanmayı kendinize borçlusunuz. Çünkü kafa karışıklığı nedeni ile veya herhangi bir nedenden ötürü yapılan kredi kartı hataları kişinin tüm varlığının elinden alınmasına kadar götürebilir.  Sizlerde kredi kartı kullanırken sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bunların üstesinden gelebilirsiniz. 

  1. Günlük Alışverişler İçin Kredi Kartı Kullanmak

 

Günlük olarak market alışverişlerinde veya ufak tefek alışverişlerde kredi kartı kullanmak sizi olumsuz şekilde etkiler. Kredi kartınızı sadece aylık ödemeler için kullanmanız sizin için faydalı olacaktır. Böylece bilmediğiniz ve hesaba katmadığınız ödemelerden kartınız sizi koruyacaktır. Eğer geliriniz ile doğru orantıda bir kartsınız varsa ay sonu almış olduğunuz bir kilo süt dahi hesaplarda bozulmalara sebebiyet verir.

 

  1. Hesabı Düzenli Kontrol Etmemek

 

Alışverişlerinizi yapıyor ve hesaplarını kontrol etmiyorsanız, ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Alışverişlerinizi yaptıktan sonra düzenli aralıklar ile hesabınızı kontrol ederseniz eğer gelir düzeyinizin üzerine çıkmanız engellenmiş olur.