10 bin Aileye 120 Milyon Lira Destek Bakanlık’tan!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylülerini kalkındırmak amacı ile 2017 yılı içerisinde 10 bin 690 adet aileye toplamda 120 milyon Türk Lirası tutarında kredi desteği sağlayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada 2016 yılı içerisinde 12 bin 309 adet aileye 150 milyon Türk Lirası tutarında kredi verdiklerini hatırlatırken, 2017 yılı içerisindeki hedeflerinin 10 bin 690 aileye 120 milyon Türk Lirası tutarında kredi desteği vermek olduğunun altını çizdi.

Köylülerin her zaman yanında olduklarını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köylü kesimine verdikleri desteklerin her zaman devam edeceklerini belirtirken, rutin projelerinin yanı sıra, her yıl içerisinde köylü tarafından talep edilen ve istenilen isteklerin doğrultusu ile birlikte bölgelerde uygulanabilir ve ekonomik getirisi yüksek olan projeler hayata geçirdiklerini aktardı.

Orman köylüsünün sahip olduğu ekonomik gücü artırmak, kalkınmalarında katkı sağlamak ve destekleri artırarak devam ettirmek amacında olduklarının vurgusunu yapan Bakan Eroğlu, düzenlenen destek projeleri ile birlikte orman köylüsünün gelirini artırmayı, orman ile halk arasında olan ilişkileri iyileştirmeyi, ormanlarda olan baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Eroğlu yaptığı konuşmada orman köylülerini için hazırlanan kredilerin çok farklı alanlarda verilebildiğini hatırlatırken, en çok talebin süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi kredilerinde olduğunu vurguladı.