10 Yeni Marka Halka Arz Edilecek!

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye’nin önde gelen ve bilinen markalarına sahip olan 10 farklı şirketin yakın zamanda borsaya giriş yapabilmek için başvurularını ilettiğini ifade etti. Karadağ, aynı zamanda Borsa İstanbul’un çalışmaları arasında BlockChain teknolojisi ile ilgi Ar-Ge’lerin de yer aldığını ifade etti.

2017 yılı Borsa İstanbul için adeta rekorlar yılı oldu. BIST 100 Endeksi, 2017 yılı boyunca tam 29 kere kapanış rekorunu tazeledi. Aynı zamanda 2018 yılına da rekorlu başlangıçlar yapmayı başaran Borsa İstanbul, ABD ile vize krizinin çözülmesi sonrasında 2017’nin son dönemlerinde yükseliş ivmesini tekrar kazanmış, rekorlara ev sahipliği yapmaya başlamıştı.  Karadağ’ın açıklamalarına göre Borsa İstanbul, yakın dönemde yeni yerli ve popüler şirketlerin hisselerine de ev sahipliği yapacak.

10 Şirket Borsada Halka Arz Edilecek

Türkiye’nin önde gelen ve bilinen markalarına sahip olan 10 şirketin, yakın zamanda halka arz edilmesi, borsada işlem görmesi için başvurularını ilettiğini ifade eden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yakın dönemde yeni başvuruların da gelmesini beklediklerini ifade etti. Yapılacak olan

BlockChain Teknolojisi İçin Çalışma Grubu Kuruldu

Yaptığı açıklamada Bitcoin’in altyapısını oluşturan BlockChain teknolojisi ile alakalı Ar-Ge çalışmalarının da başladığını ifade eden Karadağ, Takas İstanbul bünyesinde bir BlockChain Çalışma Grubu’nu oluşturduklarını, bu çalışma grubunun neler yapılabileceğinin tartışıldığını ifade etti.

Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, Türkiye’nin kalıcı bir şekilde yaz saati uygulamasına geçmesi sebebiyle piyasa işlem saatleri için herhangi bir yeni düzenleme gerektiren işlemin de olmadığını belirtti.