2018 Yılında Her Ay Yeni Bir İhracat Rekoru Bekleniyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan Proje Bazlı Teşvik Sistemi hakkında değerlendirme ve bilgilendirme açıklamalarında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hafta başında Beştepe Millet Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile tanıtılan ve sertifika almaya hak kazanan 23 adet proje için şirketlere sertifikalarının teslim edildiği Proje Bazlı Teşvik Sistemi hakkında açıklama ve değerlendirmelerini iletti.

Toplamda 135 milyar Türk Lirası tuıtarında bir yatırıma tekabül edecek olan yatırımlar, direk olarak 35 bin kişiye, dolaylı olarak da 135 bin kişiye istihdam alanı yaratmış olacak. Yatırımların ne zaman devreye gireceği ve ekonomi gündemini değerlendiren Ekonomi Bakanı zeybekci, bir TV programında merak edilenleri yanıtladı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nin Türkiye için oldukça büyük bir önem taşıdığını belirten Bakan Zeybekci, bu sistem sayesinde Türkiye’nin sahip olduğu zayıf yönlerin artık bir fırsat olacağını ifade etti.

Hayata geçirilen yatırım sisteminin dünya genelinde kabul gören ve geçerli bir sistem olduğunu belirten Bakan Zeybekci, projenin tanıtımının her ülkeye gerçekleştirileceğini, Türkiye’deki yatırım potansiyelinin belirtileceğini, sistemde sertifika sahibi olan her firmanın farklı alanlarda ve tarzlarda yatırımlar tasarladığını, sisteme personel yatırımı, finansman yatırımı, altyapı yatırımı gibi destekler verildiğini, sonuçların çok güzel olacağını belirtti.

2018 yıl sonunda, büyüme oranı olarak beklenen oranların çok üzerinde bir değerin elde edileceğinin beklentisi olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, yüzde 7 civarında bir büyüme rakamının beklendiğini, 2017 kapasite kullanım alanlarında son aşamaya gelindiğini, 2018 yılında her ayın ihracat için ayrı bir rekor dönemi olacağını, bunu gerçekleşmesi ile birlikte 2018’in Türkiye için önemli bir büyüme ve yatırım payı artırma yılı olacağını vurguladı.