23 Milyar Dolarlık Enerji Yatırımı!

Enerji politikalarında önemli yenilikler yapmaya başlayan ve petrol yerine güneş enerjisi konusunda hamleler yapan Suudi Arabistan’dan, 23 milyar dolarlık yatırım Saudi Aramco‚dan geldi.

Devam eden süreç içerisindeki 10 yıl içerisinde, doğalgaz sektöründe sahip oldukları pay miktarını artırabilmek adına 23 milyar dolar tutarında yatırım yapacaklarını dile getiren Saudi Aramco Üst Yönetici Nasser, 2030 yılına kadar yürütecekleri enerji politikalarındaki dönüşümler ile birlikte Suudi Arabistan’ın bir güneş enerjisi ülkesi olacağı yönündeki inançlarının tam olduğu belirtti.

22. Dünya Petrol Kongresi’nde söz alan Saudi Aramco Üst Düzey Yöneticisi Nasser, enerji sektörü içerisinde ortaya çıkan alternatif enerji sistemlerinin, petrol ile rakip olabilecek düzeyde olmadığını, bu yüzden, hem doğalgaz, hem de güneş enerjisi gibi enerjilere yatırım yapacaklarını aktardı.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplamda 23 milyar Dolar tutarında yatırım hedefinde olduklarını aktaran Nasser, hem doğalgaz sektöründe sahip oldukları pay miktarını artırmak, hem de Suudi Arabistan’ın bir güneş enerjisi ülkesi haline gelmesini beklediklerini aktardı. Doğalgaza yapacakları yatırım sonrasında doğalgaz kullanımına teşvik çalışmalarına başlayacaklarını da aktaran Nasser, yakın dönem içerisinde herhangi bir alternatif enerji kaynağının tek başına talep karşılamaya yeterli olmayacağı inancında olduklarını aktardı.

Nasser, yaptığı konuşmada aynı zamanda fosil yakıtlar ile çalışan motorların tamemen ortadan kaldırılması gerektiğini, düşük emisyon ile katkı sağlanması gerektiğini de vurgularken, sadece 1 milyar dolar tutarında bir yatırımı bu amaç ile gerçekleştirdiklerini aktardı.