İGA’dan 2. Kez Sermaye Artırımı Kararı

İGA tarafından yapılan açıklama kapsamında İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş. bu sene içinde 2. Kez sermaye artırımına gitme kararı aldı. İstanbul Havalimanı’nın yapımı ile 25 senelik işletmesini üstlenen İGA, sermayesini 6 milyar 240 milyon Türk Lirasından 7 milyar 368 milyon Türk Lirası seviyesine yükseltti. Yapılan artırımla İGA ortaklarının şirkete sağlamış olduğu sermaye katkısı 1 milyar 791 milyon avro değerinin üzerine çıkmış oldu.

İGA Havalimanı İşletmesi bu yılın temmuz döneminde 1 milyar 790 milyon Türk Lirası olarak yükseltilen sermaye, yeni yapılan artırımla aynı sene içerisinde toplamda 2 milyar 918 milyon Türk Lirası artış olmuş oldu. Söz konusu sermaye artırımın yabancı para cinsinden karşılığı cinsinden ise 535 milyon 567 bin avroya tekabül etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, aynı sene içerisinde 2 kez sermaye artırımına gitme kararı aldıklarını, İstanbul Havalimanı, ülkenin geleceği kapsamında faaliyete geçirilen en önemli projelerden birisi olduğunu, yola dünyanın havacılık merkezi yapma hedefi ile çıktıklarını, Türkiye ekonomisine güvendiklerini, bunu da iki kez sermaye artırımı yapmayla göstermiş olduklarını, havalimanın tam kapasite ile hizmete girmesine az bir süre kaldığını, hazırlıkların tümünün sona erdiğini, 29 Ekim tarihinden bugüne kadar toplamda 66 bin kişinin havalimanından uçtuğunu söyledi. Taşınma işlemlerinden sonra İstanbul Havalimanı ile hem bölge hem de Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyleyen Samsunlu, bu senenin ilk yarı döneminde İstanbul’daki mevcut 2 havalimanından uçan yolcu sayısının yaklaşık olarak 49 milyona tekabül ettiğini, 70 milyonluk yolcu hedefine ise bu sene içerisinde ulaşmayı beklediklerini söyledi.