8 Eylül 99 Sonrası Sigorta Başlangıcı Olanlar Dikkat! Erkek Emeklilik Avantajı!

8 Eylül 1999 sonrasında sigorta başlangıcı yaptığı için üç bin altı yüz gün şartını kaçıranlar için yeni bir fırsat doğdu.

SSK Kapsamında on beş yıl ve üç bin altı yüz gün şartını sadece 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı yapan kişiler faydalanabiliyor iken, bu tarihin sonrasında başlangıç yapanlar için beş bin altı yüz gün şartı yer alıyordu. Lakin 8 Eylül 99 tarihi sonrasında sigortası yatmaya başlayanlar için yeni bir fırsat doğdu.

Erken emeklilik denildiğinde ilk akla gelen şey on beş yıl hizmet süresi ve üç bin atı yüz günlük çalışma süresi ile emekli olmak olurken, bu emeklilik için yaş şartında herhangi bir düşüklük bulunmuyor. Yaş şartı kadınlar için 58 yaşına kadar uzayabiliyorken, erkekler için emekli olma yaşı 60 yaşını bulabiliyor.

Sahip olunan prim günü süresinin düşük olması yüzünden erken emeklilik olarak algılanan bu süreçten SGK kapsamında sadece on beş yıl ve üç bin altı yüz gün şartını yerine getiren vatandaşlar faydalanabiliyordu.

Bahsi geçen 8 Eylül 1999 tarihinden sonrasında sigorta başlangıcı yapanların bu haktan faydalanamamasına alternatif olarak, 8 eylül 1999 sonrasında iş başlangıcı yapan vatandaşlar için emekli olmanın da önemli kolaylıkları yer alıyor.

Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 tarihinden sonra olanlar veya sonrasında SSK kapsamında sigorta  süresi dört bin beş yüz prim gününü aşan erkekler 60 yaşında, kadınlar ise 58 yaşında emekli olma avantajını elde edebiliyorlar. Bu süre, 30 Nisan 2008 tarihi sonrasında sigorta başlangıcı yapanlar için beş bin dört yüz gün olarak geçerli oluyor.