Almanya’nın Sanayi Üretiminde Daralma!

Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomisi olarak biliniyor. Ülkedeki sanayi üretimi ise ardarda 3. Defa düşüş eğilimli performans izledi. Ağustos döneminde ülkedeki sanayi üretimi bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 oranında geriledi.

Almanya’nın Sanayi Üretiminde Daralma!

Almanya Federal İstatistik Ofisi verileri incelendiği zaman bu yılın ağustos döneminde mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi incelendiği zaman temmuz dönemine göre yüzde 0,3 oranında düşüş gösterdiği açıklandı. Aynı veriler geçen senenin ağustos dönemine göre kıyaslandığı zaman yüzde 0,1 oranında geriledi. Bunun sonucunda da Almanya’nın sanayi üretimi 3 aylık dönemde 3 kez daralma gösterdi.

Piyasalardaki Almanya sanayi üretimi temmuz beklentisi aylık baza yüzde 0,3 oranında yükselmesiydi. Açıklanan veriler ise ülkedeki söz konusu süreçte bir önceki aya göre inşaat ve enerji sektörü hariç olması üzere yüzde 0,1 oranında daraldığını gösterdi.

Sanayi sektörü içerisindeki sermaye malı üretiminde yüzde 0,7 oranında düşüş olurken, tüketim mallarında ise tam tersi şekilde yüzde 1,4 oranında yükselme oldu. Ara malı üretiminde yüzde 0,1 oranında, enerji üretiminde yüzde 1,3 oranında yükselme oldu. Önceki dönemlerde yüzde 1,1 oranında daralma gösterdiği açıklanan temmuz haziran dönemi verisi, yüzde 1,3 oranındaki düşüş ile tekrardan kayda geçti. Konuyla ilgili açıklama yapana Almanya Ekonomisi ve Enerji Bakanlığı, sanayi üretiminde düşüş meydana geldiğini, bunun nedenlerinde birini de otomobil sektöründeki üretimin otomotiv mevzuatındaki değişiklikleri ile istenen hız seviyesine çıkamaması olarak gösterdi.