ASELSAN, Yurt Dışından İkinci Siparişini Aldı

ASELSAN konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada, ikinci defa bir yurt dışı müşterisiyle 24 milyon 964 bin olar bedelinde bir sözleşme imzaladığını belirtti.

ASELSAN’a yurt dışı müşterileri tarafından ikinci kez sipariş verildi. ASELSAN’ın geliştirmiş olduğu savaş uçakları için hassas atış kabiliyeti sağlayan ASELPOD sistemi için Pakistan tarafından ikinci sipariş verildi.

ASELSAN tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) konu hakkında bir açıklama yapıldı. ASELSAN’ın yapmış olduğu açıklamada, ASELSAN ile bir yurt dışı müşterisi arasında hava platformları için ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine ilişkin 24 milyon 964 bin dolar civarında bir bedel karşılığında bir sözleşme imzalandığı duyuruldu. Ayrıca yapılan bu açıklamanın yurt dışı müşterisinden bugün itibaren izne istinaden yapıldığı da ifade edildi.

Anlaşmaya göre toplamda 16 adet ASELPOD alacak olan Pakistan, yaklaşık olarak 24, 9 milyon dolar civarında bir ödeme gerçekleştireceği biliyor. Pakistan’ın, ASELSAN’dan alacak olduğu bu podları Çin ile beraber ortak bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu JF – 17 savaş uçağında kullanacağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Türk Hava Kuvvetleri adına geliştirilmiş olan bu ASELPOD şuanda Türk savaş uçakları F – 16 ile F – 4E 2020 uçaklarında kullanılıyor. Böylelikle geliştirilmiş olan sistem kaydetmiş olduğu görüntüleri pilotun önünde yer alan ekrana yansıtıyor. Bu sistemde hedef kameri ile takip yapılırken lazer ile de işaretleme gerçekleştiriliyor ve hassas mühimmatlar ile nokta atışı denilen isabetli atışlar yapılabiliyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayı içerisinde ASELSAN ilk kez ASELPOD ihracatını Pakistan üzerinden gerçekleştirmişti. Bu yıl ise Pakistan, Çin ile birlikte ortak geliştirmiş olduğu JF – 17 savaş uçağında kullanmak üzere ikinci kez sipariş vermiş oldu.