Bakan Açıkladı: 6 Bin Kişiye İş İmkanı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon iline bağlı Ortahisar ilçesinde Çoruh – Fırat EDAŞ Çağrı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Albayrak açılışta yaptığı konuşmada enerji sektöründe yeni yatırımlar ile 6 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Bakan Berat Albayrak Trabzon’da açılan söz konusu çağrı merkezinin özellikle istihdam açısından gençler için önemli olduğunu vurguladı. Bakan Albayrak; “Türkiye’deki 21 dağıtım bölgesinde özelleştirme sonrası performanslara dayalı, toplumsal, vatandaş, müşteri memnuniyeti merkezli bir çerçevede ortaya çıkan eksikliklerin, aksaklıkların giderilmesine yönelik çok önemli kararlar aldık, adımlar atma noktasında bir süreci başlattık. Bugün o sürecin özellikle müşteri memnuniyeti, çağrı merkezi noktasındaki adımlarından birine şahit oluyoruz.” dedi.

Elektrik dağıtımı ile ilgili AKSA’nın 21 dağıtım bölgesinde de sıkıntılar yaşandığını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak; “Üç paydaşın tamamının kaybettiği, herkesin mutsuz olduğu bir sistemi nasıl pozitif yönde değiştirebiliriz… Hem vatandaş hem firma hem kamu olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz? Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kısa, orta ve uzun vadeli adımlar attık. Bu açılış da kısa vadeli olanlarından biri. Çağrı merkezi noktasında Türkiye çapında 2 binden fazla istihdam, teknik personel noktasında da yaklaşık 4 bin kişilik istihdam oluşturuldu. Hem 6 binden fazla insanımıza istihdam hem de elektrik dağıtım sektörünün çok daha verimli ve müşteri memnuniyeti odaklı bir noktaya ulaşması için adımlar atmaya başladık.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 6 bin personelin hangi zaman aralığında ve hangi illerde istihdam edileceğine dair ise bir bilgi verilmedi. Enerji sektöründe çalışmak isteyen vatandaşların bu konuda gündemi yakından takip etmesinde ve yeni projeler ile ilgili olarak Bakanlığın açıklamalarını gözden kaçırmamasında fayda var.