BIST 100 Endeksi’ni 109.700’de Dengelendi

BIST 100 Endeksi haftaya yükseliş ile başladı. Haftanın ilk işlem gününü yükseliş ile açan BIST 100 Endeksi, gün içerisinde gördüğü en yüksek seviye ile ve kapanış puanı ile tekrar yeni bir rekor kırmış oldu.

Bir önceki kapanışına oranla yüzde 1,14’lük yükseliş yakalayan Borsa İstanbul, bin 234,82 puanlık bir artış yaşayarak kapanış rekorunu 109 bin 781,13 puana yükseltmeyi başardı. Gün içerisinde gerçekleşen toplam işlem hacmi de 5,4 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçerken, bankacılık endeksinde yüzde 1,24’lük, holding endeksinde yüzde 0,99’luk değer kazancı da yatırımcıların yüzlerini güldürdü.

Tüm sektöler arasında en fazla kazanç sağlamayı başaran endeks Madencilik Endeksi olurken, yüzde 5,61 ile yükselişe geçen madencilik sektör endeksi, yatırımcısını memnun etti.

Gün boyu yükselişini elden bırakmayan BIST 100 Endeksi, gün içerisinde 109 bin 947,87 puana ulaşarak, tüm zamanlarının en yüksek seviyesine ulaşmış olmanın rekorunu kırdı. Yükseldiği bu seviye içerisinde gelen kâr satışları ile birilkte karşılama yapmayı başaran Borsa İstanbul, 109.700 seviyesinde dengelenmeyi başardı.

 

Analistler tarafından yapılan açıklamalarda küresel düzeydeki piyasalarda yer alan risk iştahının, BIST 100 Endeksi için yükseliş trendi konusunda destek sağladığı ifade edilirken, aynı zamanda öğlen saatleri sonrasında Avrupa Borsaları’nda ortaya çıkak düşüş etkisi ve Amerika Birleşik Devletleri Pay Piyasaları’nda yatay seyir hareketi, analistlerin Borsa İstanbul için olağan olan kâr satışları için yön belirleyici olacağını ifade etti.