Bitcoin Ödemeleri Günlük Hayata Girmeye Başlıyor!

İngiltere merkezli danışmanlık şirketi olan PwC, artık ödemelerin Bitcoin ile yapılmasına olanak sağlayacak. PwC tarafından yapılan açıklamada kripto para birimi Bitcoin ile ödeme kabulüne başlandığını duyurdu.

Global düzeydeki en büyük dört danışmanlık şirketi arasında yer alan ve merkezi İngiltere’de yer alan PwC, danışmanlık hizmetlerinin karşılığı olan ödemeleri Bitcoin ile alacak. İlk ödemesini alan PwC, devam eden süreçte de ödemelerin Bitcoin üzerinden yapılabilmesine olanak sağlayacak.

Wall Street Joural gazetesinde yer alan habere göre İngiltere merkezli olan PwC’nin Hong Kong’da yer alan ofisinde ilk defa Bitcoin ile bir ödeme kabul edildiğinin bilgisine yer verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan PwC Asya – Pasifik Başkanı Raymund Chao, alınan bu karar ile birlikte PwC’nin yeni teknolojileri benimseme sürecindeki hızı ve yenilikçi olan iş modellerini hayata geçirme süreçlerini önemli bir şekilde gösterildiğini ifade etti.

Yakın dönemde PwC tarafından yapılan bir diğer açıklamada da şirketin kripto para piyasası ve blokchain yani blok zincir girişimleri için danışmanlık hizmeti sunulabileceğinin bilgisi paylaşılmıştı.

Bu gelişme Bitcoin yatırımcısını sevindirirken, sanal para birimlerinin reel hayattaki varlığını da önemli ölçüde kabullenilmişlik hissini beraberinde getirdi. Ekim ayında yaptığı açıklama ile Bitcoin üzerinden vadeli işlem gerçekleştirilmesinin önünü açan ABD merkezli bir şirket gibi, PwC’nin gerçekleştirdiği bu atılım da hem Bitcoin yatırımcısını, hem de piyasaları önemli şekilde etkiledi.

Yakın dönemde İngiltere merkezli bir inşaat şirketi de Bitcoin karşılığında konut satışı gerçekleştirebileceklerini, Dubai’de inşa edilen bir projenin büyük bir kısmının Bitcoin ile satış için ayrıldığını açıklamıştı.