Bitcoin’de Yeni Dönem Başlıyor! Artık Vadeli İşlemler Mümkün!

Son 1 yıldır gündemdeki yerini koruyan, birçok satış işlemine konu olan ve her geçen gün değer rekorları kıran Bitcoin için artık vadeli işlemler mümkün.

Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet veren finans şirketi CME Group, kripto para birimi olan Bitcion için vadeli işlem sözleşmeleri için start verdiğini duyurdu. Dünya genelinde en büyük vadeli işlemler için ve opsiyon borsası işletmecisi olma ünvanını koruyan CME Group, yaptığı bu açıklama ile birlikte piyasalarda önemli bir hareket yarattı. 2017 yılının son çeyreğinde başlaması planlanan vadeli Bitcoin işlemlerinin, ilgili düzenleme görevindeki kurumlar tarafından onayı doğrultusunda son sürat başlayacağı belirtildi.

CME Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Terry Duffy yapılan açıklamada görüşlerini paylaştı. Kripto para piyasasının giderek artan bir müşteri ilgisine sahip olduğunu, bu ilginin göz önüne alınması ile birlikte Bitcoin için vadeli sözleşmeleri uygulamaya başlamanın doğru bir atılım olacağını ifade etmesi ile birlikte bahsi geçen sanal para birimi için yüzde 5 oranında bir değer kazancı yaşandı.

Yapılan bu açıklama sonrasında Bitcoin’in değerine yüzde 5 civarında bir değer artışı yaşanarak 6.420 dolara çıktı. Bu yükseliş ile birlikte Ekim ayı başı itibariyle yaşanan artış yüzde 48 olup, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle yaşanan artış ise yüzde 560 civarında oldu.

Aynı zamanda Çin hükümeti tarafından Ağustos ayında yapılan Bitcoin işlemlerinin kısa sürede durdurulacağı kararı, yerini Bitcoin ve diğer sanal para birimleri için yeni regülasyonlar getirilmesi sinyalleri ile değiştirildi.