Borsa Haftaya Yükselişle Başladı

Haftaya 158 puanlık bir yükseliş ile başlayan Borsa İstanbul, gün içerisinde takip edilecek verilerin hafif olması sebebiyle genel olarak küresel risk iştahına göre yönlenecek.

Geçtiğimiz haftanın genelinde hakim olan düşüş eğilimi, hafta sonu Merkez Bankası tarafından Türk Lirası uzlaşmalı döviz satım ihalesi yapılacağının duyurulması ile birlikte haftaya yükseliş eğilimi ile başlayan Borsa İstanbul’a, düşüş eğilimi gösteren Dolar kuru eşlik etti. Bir önceki kapanışında 106 bin 239 puan seviyesinden kapanış veren Borsa İstanbul, bankalar arası piyasaların açılışı ile birlikte 158 puanlık bir artış yaşayarak 106 bin 399 puan seviyesinden yeni haftaya merhaba dedi. Açılışın yapılması sonrasında yüzde 0,15 oranında değer kazanan hisseler, gün için umutlu bir başlangıç sinyalleri verdi.

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’un hafta genelinde yüzde 0,69’luk bir değer kaybı yaşayarak kapanış vermesine ortam yaratırken, hafta sonu Merkez Bankası duruma el koymuş, yıl sonuna kadar Türk Lirası uzlaşmalı döviz satım ihalelerinin gerçekleşeceğini ve bu ihalelerin toplam değerinin 3 milyar Dolara kadar ulaşacağını ifade etmişti.

Geçtiğimiz haftayı 3,8745 Türk Lirası seviyesinden kapatan Dolar, Asya piyasalarında 3,8472 Türk Lirası seviyesinden işlem görürken, Türkiye’de bankalar arası piyasaların açılması itibariyle 3,8680 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye başladı.

Analistler tarafından yapılan açıklamalarda ise Dolar için 3,85 Türk Lirası seviyesi ile 3,825 Türk Lirası seviyelerinin destek konumu olarak belirtildiğini, BIST 100 Endeksi için destek konumunun da 105 bin 500 puan seviyesi olduğu belirtildi.