Şampiyonluk Geldi, Hisseler Yükseldi!

Dün akşam saatlerinde Gaziantep’de gerçekleşen futbol müsabakası sonrasında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, borsada da yükselişe geçti. Analistler tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş’lığın şampiyonluğu zorlama sürecinde hisse senedi fiyatlarının belirlendiğini aktardı.

Dün akşam Spor Toto Süper Lig’in otuz üçüncü haftası müsabakalarında Gaziantepspor’un konuğu olan Beşiktaş, ev sahibi takıma karşı 4 – 0 ‚lık bir üstünlük sağlayarak 2016 – 2017 sezonunun şampiyonu olarak kendini ilan etti. Borsa İstanbul‘da işlem görmeye devam eden Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. hisseleri ise şampiyonluğun ilan edilmesi ile birlikte yükseliş ile haftaya başladı.

Güne 0,4’lük oranda yükseliş gerçekleştirerek başlayan Beşiktaş hisseleri, devamında gelen kâr satışları sebebiyle düşüş yaşadı. İlk etapta 4,63 Türk Lirası seviyesine yükselen hisse senetleri, devamında gelen düşüş ile birlikte 4,35 Türk Lirası seviyesine kadar geriledi.

Beşiktaş’ı takip eden hisseler arasında ise Galatasaray Sportif A.Ş.’ne ait hisseler yer aldı. Gün içerisinde yüzde 4,24 oranında artış yaşayan hisseler 29,50 Türk Lirası’na ulaşırken, Trabzonspor Sportif A.Ş.’ne ait hisseler yüzde 2,17 oranında yükseliş ile 2,83 Türk Lirası’na, Fenerbahçe Futbol A.Ş. hisseleri ise yüzde 1,46 oranında değer kazanması ile birlikte 36,20 Türk Lirası’na kadar ulaşmayı başardı.

Analistlerin yaptığı açıklamada ise Beşiktaş’ın şampiyonluğa dair son haftalarda güçlenen iddiası ile birlikte hisselerinin fiyatlanmaya başladığı belirtilirken, bahsi geçen takımın şampiyon olması ile birlikte kâr satışlarında önemli bir artış olmasının normal olduğu aktarıldı. Teknik bakımdan bakıldığında 4,35 Türk Lirası sebiyesinin üzerinde gerçekleşen satışların karşılanmasının oldukça önemli olduğunu belirten analistler, 4,75 Türk Lirası seviyesinin de kısa vade içerisinde direnç olduğunu belirtti.