Borsa İstanbul Türkiye Rekorlarına Doydu, Dünya Rekorlarına Yöneldi!

2017 yılının ilk çeyreği içerisinde büyüme beklentilerinin yüzde 5 olmasına rağmen, beklentilerin çok üzerinde büyümeyi başaran Borsa İstanbul, yabancı yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi ile yılın ikinci çeyreğini de oldukça başarılı geçirdi.

2016 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrasında gözler Türkiye ekonomisine çevrilmişti. Birçok kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin kredi notunu düşürere, yatırım yapma tavsiyelerini geri çekmişti.

Tüm bu etkilere rağmen geride kalan 1 yıllık süre zarfında hızlı bir büyüme kateden Borsa İstanbul, 15 Nisan’da gerçekleştirilen referandum sonrasında ise ivmesini daha da kuvvetlendirdi. Yılbaşında yaşadığı en düşük seviyenin hemen sonrasında yükselmeyi devam ettiren Borsa İstanbul, geride kalan 1 yıl içerisinde Dünya genelinde en fazla yükselen bir piyasa haline geldi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde 107 bin seviyesinin üzrine çıkmayı başaran Borsa İstanbul, kendi tarihinin rekorunu kırmak ile birlikte aynı zamanda 2017 yılı içerisinde yakaladığı yüzde 36,7’lik büyüme ile dünya genelindeki getiri sıralamasıdna birinci sıraya yerleşti.

Borsa İstanbul, aynı zamanda son 1 yıllık süre zarfı içerisinde elde ettiği yüzde 49,2’lik getiri ile dünya genelinde yine birinci sıraya otururken, en düşük seviyesinden bu yana geçen süreçte elde ettiği yüzde 40,32’lik getiri ile de birinci sıradaki yerini aldı.

3 farklı kategoride dünya liderliğini elinde bulunduran Borsa İstanbul aynı zamanda son 1 haftalık, son 3 aylık ve son 6 aylık getiri listelerinde de üçüncü sırada yer aldı.

Kapattığımız hafta itibariyle Borsa İstanbul, yüzde 7,5’luk yükselme ile birlikte dünya piyasalarında en fazla yükselen ikinci piyasa olmayı başardı.