Cep Telefonu Faturası Şikayetleri Patladı!

Cep telefonu kullanıcılarına GSM Operatörlerinin gönderdiği faturalardan adeta gına geldi. GSM Operatöründen ve diğer servis sağlayıcısı şirketlerden herhangi bir tarifeyi satın alırken genellikle yanlış bilgilendirilen abone, ay sonunda yüksek tutarlı faturalarla karşılaşmaktan bıkmış durumda. Bu konudaki şikayetler vatandaşlar tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirilebiliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) vatandaşlar tarafından bu yılın üçüncü çeyreğinde iletilen şikayetlerin yarıya yakını mobil hizmetlerden memnun olmayanlardan geldi. Mobil hizmetlerden memnun olmayanlardan gelen şikayetlerin yarısı ise cep telefonu faturalarının yüksekliğine dair geldi.

Gelen Şikayet Sayısında da Rekor Artış Var!

2016 yılının üçüncü çeyreğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gelen şikayet sayısı, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre rekor düzeyde artış gösterdi. Vatandaşlardan geçtiğimiz çeyrekte gelen şikayet sayısı yüzde 23,2 dolayında artış gösterdi. Bahse konu artışla şikayet sayısı 27 bin 862 düzeyine çıktı.

Yılın üçüncü çeyreğinde elen 27 bin 862 şikayetin; 10 bin 908’i mobil, 12 bin 154’ü internet servis sağlayıcıları, 3 bin 349’u sabit telefon, bin 423’ü uydu platform, 28’i kablo TV hizmetlerinden memnun olmayan kullanıcılar tarafından yapıldı.

Sektörel bazda şikayet sayısı incelendiğinde ise en fazla şikayet internet sağlayıcıları hakkında yapılmış durumda. İnternete erişimde ve fiyatlandırmada durmadan sıkıntıyla karşılaşan vatandaşın toplam şikayetlerinin yüzde 40’a yakın kısmı internet sağlayıcısı şirketler hakkında oldu.

2016 yılının üçüncü çeyreğinde toplam şikayetlerin yüzde 50’ye yakını faturalarla ilgili olurken, vatandaş kendisine doğru bilgi verilmemesinden şikayetçi. Kota aşımı olmadığı iddia edilerek satılan pek çok pakette kota aşım ücreti fiyatlandırılıyor. Bu noktada eğitimsiz ve bilgisiz personel çalıştıran şirketler hatalarını da kabul etmeye yanaşmamakta diretiyorlar. Her zaman olduğu gibi yine mağdur olan vatandaş, faturasını ödemek zorunda kalıyor. Devletin bu duruma bir dur demesi gerektiği konusunda vatandaş hem fikir.