Davos Zirvesi 3 Bin Katılımcıyla Bugün Başlıyor!

Dünya Ekonomik Forum’unun Davos zirvesi bugün (17 Ocak 2017) başlıyor. Davos zirvesine 100’ü aşkın ülkeden 3 bin civarında siyasetçi ve iş adamı katılacak. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Davos zirvesi 17- 20 Ocak tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek.

Davos zirvesinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Türkiye’yi temsil edecek. 400’den fazla oturum gerçekleştirilerek, çeşitli konuların tartışılacağı Davos zirvesinin bu yılki konusu „Duyarlı ve Sorumlu Liderlik“. Zirvede, ekonomik büyümeyi canlandırmak, küresel iş birliğini güçlendirmek, kapitalizmi değiştirmek ve 4. Endüstri Devrimi’ne hazırlanmak konularına ağırlık verilmek üzere Suriye ve dünyadaki çatışmalar ve daha bir çok küresel sorun ele alınacaktır.

Devlet Başkanları da Katılacak!

Davos zirvesinde 30’u aşkın devlet başkanı ve başbakanı da bulunacak. Davos zirvesine katılacak olan Şi Cinping, Çin’i zirvede temsil edecek ilk devlet başkanı olacaktır. Zirvede Şi Cinping’in; antidamping, küreselleşme karşıtlığı ile mücadele ve Çin ekonomisine güven konularını ele alması beklenmektedir.

İsviçre’nin Davos kasabasında zirveye katılımın ardından Şi Cinping’in, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne de ziyaretlerde bulunacağı belirtilmektedir. 2016 yılında gerçekleşen Dünya Ekonomik Zirvesi’ne Çin’i temsilen Çin Başbakanı Li Kıçiang ve Başbakan Yardımcısı Li Yüençao katılmıştı. Davos zirvesine katılacak olan isimler arasında İngiltere Başbakanı Teresa May, Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko, Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets de bulunmaktadır.

WEF 2017 yılı için 86 kişiyi „Genç Küresel Lider“ ilan etmiştir. Söz konusu 86 kişi arasında Türkiye’den de isimler bulunmaktadır. McKinsey ortağı Bengi Korkmaz ve online alışveriş sitesi olan Trendyol kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu 86 kişinin arasına Türkiye’den katılan isimlerdir.