Devletten Esnafa Kredi Desteği Torununa Bakan Büyükannelere de Yardım Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre; bundan sonra çalışan ve bu nedenle çocuğunu büyükannesine bırakmak zorunda kalan anneler için büyükannelere de çocuk yardımı yapılacağını açıkladı.

Çocuğun güvende olmasının ve kadınların istihdamının önemine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, her ikisinin de vazgeçilebilecek konular olmadığını belirtti. Çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümeleri, kadınların da iş hayatından kopmamaları için fedakarlık gösteren büyükannelerin bundan sonra hükümet tarafından destekleneceğini açıkladı.

Projeye 2017 yılı içerisinde başlanacağı müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu, pilot iller olarak İzmir ve Bursa’nın tayin edildiğini açıkladı. Bu illerde başarılı olunması durumunda uygulama tüm Türkiye’ye yayılacak. Uygulamada görülen aksaklıkların da pilot iller de giderilmesi bekleniyor.

Bir Müjde de Esnafa: Yeni Yılda Devlet Destekli Yeni Kredi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çalışan annelere ve babaannelere müjde verirken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de esnafa müjde verdi. Yeni yılda esnafa yeni kredi oluşturmak üzere çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Tüfenkci, ekonominin büyümeye devam etmesi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affının anayasa değişiklik paketinden önce meclise geleceğini ve sicil affıyla birlikte piyasada rahatlama olmasını beklediklerini açıkladı. 2016 yılının sonunda alınan tedbirlerin, yeni yılın ilk çeyreğinden başlamak üzere etkisini göstermeye başlayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci; yapılandırma ve faiz destekli kredi gibi konuların ekonomideki rahatlamayı sağlayacağını ve bunun sonuçlarının kısa vadede görülmeye başlanacağının altını çizdi.

Bakan Tüfenkci esnafa sağlanılacak kredinin mahiyeti hakkında detaylı bilgi vermezken, bahse konu kredinin sicil affının ardından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Esnafın likidite sorununu aşmasına yardımcı olacak kredinin istihdam ve üretime katkı sağlayacağı belirtiliyor.