Dolar Kaç TL? Merkez Bankası Dolar İçin Ne Yaptı?

Dolar, bu hafta içerisinde ağırlıklı olarak yükseliş eğilimini sürdürdü. Yükseliş ivmesini hızlandıran dolar, hafta içinde 4,90 Türk Lirası seviyelerine kadar yükselerek tarihi rekorunu yeniledi.

Bu hafta içerisinde Dolar önce 4,50 Türk Lirası barajını aştı, sonrasında ise 4,90 Türk Lirası seviyesinin üzerine çıktı. Bu yükseliş sonrasında ani bir toplantı yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Geç Likidite Penceresi (GLP) faizlerini 3 puan birden yükseltti. Atılan bu adım sonrasında ani bir düşüş yaşayan dolar 4,50 Türk Lirası seviyesine kadar inse de, yurt içi yatırımcıların Dolar satın almaya başlamasıyla kur tekrar yükseliş eğilimine geçti.

25 Mayıs 2018 Cuma Döviz Kurları

25 Mayıs Cuma günü 14.45 itibariyle Dolar kuru 4,74 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. Kur, bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 0,75 seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru ise bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 0,32 oranında yükselme elde ederek 5,54 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Hafta içinde sert bir yükseliş yaşayan gram altın fiyatları da bir önceki günün kapanışına oranla 199,16 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor.

Hafta başında 80 Dolar seviyesinden işlem gören ham petrol fiyatları da düşüş eğilimini sürdürüyor. Ham petrol fiyatları 7,69 Dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Merkez Bankası’ndan Kur Sabitleme Hamlesi

Merkez Bankası, aynı zamanda ihracat reeskont kredisi için de faiz oranlarını sabitlediğini duyurdu. Yapılan bu sabitleme sonrasında düşüş eğilimi gösteren Dolar, alımlarla birlikte tekrar yükselmeye geçti.