Döviz Yatırımcıları Dikkat! Dolar’da Düşüş Hakim!

 

Merkez Bankası tarafından açıklanan PPK kararlarının bugün içerisinde yapılacak kullanımına göre yeniden şekillenecek olan döviz kuru şu anda son iki ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. İşte tüm detaylar!

Son zamanlarda küresel risk düzeyinde bir artış olması ve 26 Nisan Çarşamba günü, yani dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın para politikası üzerinde belirttiği „sıkılaştırma“ izlenini, doların Türk Lirası karşısında değer kaybetmesi için ortam yarattı.

Geçtiğimiz haftayı 3.65 Türk Lirası seviyesinden tamamlayan Amerikan Doları, yönünü aşağı yönlü olarak değiştirdikten sonra dün akşam saatlerinde günü 3,58 Türk Lirası seviyesinden tamamlayabildi. Dün içerisinde gelişmekte olan para birimlerinden yüzde 1 oranında pozitif bir ayrışma yaşayan Türk Lisası, güen 3,57 Türk Lirası değerinden başladı.

Gün içerisinde en düşük 3,55 Türk Lirası seviyesini gören ve bu seviye ile son 2 ayın en düşük değerien ulaşmış olan Amerikan Doları, en son 23 Şubat tarihinde bu denli düşük bir seviyeye ulaşmıştı.

Sabah saat 09.30 sonrasında 3.5605 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye başlayan dolara, 3,8799 Türk Lirası seviyesinden işlem gören Euro, seviyesini 3,8811 Türk Lirası olarak değiştirerek eşlik etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz kararı sonrasında banka sektörü likidite politikasından ne kadar kullanım olacağını merakla izliyor. Aynı zamanda merkez bankasının açıkladığı karar sonrasın fonlanmaya karşı oluşacak etki de büyük bir merakla takip ediliyor.

Merkez Bankası’nın aldığı mevcut fonlanma kararında bir değişiklik olmaması sonrasında fonlanma maliyetinin 45 baz puan etrafında seyrettiği anlamına gelmesi ile birlikte, bankaların bu fonlanmadan ne kadar kullanacağı ise gün içerisinde atılacak likidite adımları ile birlikte şekillenecek.