Ekonomi Bakanı Vergi Dairelerinin Özelleştirilmesi Gerektiğini Açıkladı

Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Nihat Zeybekçi, gerçekleştirilmesi gereken yapısal reformlar hakkında konuşma yaparak, devletin vergi daireleri de dâhil olmak üzere birçok sektörü özelleştirmesi gerektiğini, işverenin kıdem yükünü alıp, işsizlik fonu kesintisini de kaldırması gerektiğini açıkladı.

Bakan Zeybekçi ayrıca, vergi tahakkuk ve tahsilâtın dahi özelleştirilmesi gerektiğini, bunun için de hiçbir engel bulunmadığını dile getirdi. Bunun yanında devletin çalışma hayatında haksız rekabet oluşturduğunu söyleyen Zeybekçi, ekonomi bakanlığında kalifiye elemanların 3 bin liraya razı olduklarını, fakat kendi şirketinde ise 5 bin liraya dahi razı olmadıklarını belirtti. Ayrıca devletin, işverenler üzerindeki kıdem tazminatı sorumluluğunu da satın alma yönünde bir takım çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, kıdem tazminatı fonu kurulmasının ardından işsizlik fonu kesintisinin de kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Bakanlıkların sayılarına da değinen ekonomi bakanı, ekonomi ve finansla alakalı olan bakanlıkların bir kolda, reel sektörlerle alakalı olan bakanlıklarında başka bir kotla toplanması gerektiğini vurguladı.  

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İstanbul’da bir grup gazeteci ile gerçekleştirmiş olduğu toplantıda güncel ekonomik konular hakkında açıklamalarda bulundu. Zeybekçi açıklamalarında, gerçekleştirilen ihracatın ekonomik büyümeye yüzde 1,5 oranında katkı sağlayacağını düşündüğünü ve 2017 yılını bu yönde pozitif olarak değerlendirdiğini söyledi. Devletin eliyle artık bir ekonominin kalmadığını ve özel sektöre geçilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Nihat Zeybekçi, devletin satın alabilir bir hale gelmesinin lazım geldiğini belirtti. En uç nokta olarak da devletin vergisinin dahi özel sektör eliyle tahsil ve tahakkuk ettirilmesi lazım geldiğini, böylelikle daha kaliteli ve verimli bir hale geleceğini anlattı.