EPDK’dan 15 Şirkete Lisans

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15 farklı firmaya yeni lisans verirken, 16 firmanın da lisansını sonlandırdı.

Elektik, doğal gaz, petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasaları içerisinde faaliyet göstermek üzere lisans başvurusunda bulunan 15 farklı şirkete lisans veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), aynı zamanda 16 farklı şirketin de lisansını sonlandırarak iptal etti.

Lisansların bugün Resmi Gazete‚de yayınlanması ile birlikte yürürlüğe girdiği duyuruldu. Verilen lisanslar arasında elektrik piyasaları içerisinde faaliyet göstermek amacı ile başvuru yapan 9 farklı şirkete üretim lisansı verilirken, aynı zamanda 2 şirkete de OSB dağıtım lisansı verildiği Resmi Gazete’de duyuruldu.

Yine elektrik piyasaları içerisinde üretim lisansına sahip olan bir firmanın, lisansını yenileyerek, yeniden yürürlüğe girmesi konusunda kararını Resmi Gazete’ye bildiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik piyasalarında hizmet veren 10 farklı şirketin de sahip olduğu lisansı iptal etti.

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre elektrik piyasasında hizmet verecek olan 12 şirkete lisans verilmiş oldu.

Verilen lisanslardan bir tanesi de doğalgaz piyasalarında hizmet verecek bir şirkete verildi. Bu şirket de temin ettiği lisans ile birlikte sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) satışı yapabilecek. Aynı zaman da 1 adet şirketin de doğal gaz piyalarında sahip olduğu satış lisansı da iptal edilerek sonlandırıldı.

Petrol piyasalarında 1 şirkete dağıtım rolünü üstlenebilmesi için lisans veren Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), petrol piyasalarında madeni yağ alanında izmet veren 5 farklı şirketin de lisansını iptal ederek sonlandırdı.

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun verdiği lisanlardan bir diğeri de LPG piyasasında dağıtım rolü üstlenmek isteyen bir firmaya oldu.