Fındık Üreticileri İçin Büyük Destek Yolda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan 3 Nisan itibariyle fındık üreticilerine 800 milyon Türk Lirası yatırılacağını aktardı.

Fındık üreticilerine, alan bazlı gelir desteği ödemesi kapsamı dahilinde yaklaşık 800 milyon Türk Lirası yatırılacak. Yapılacak olan bu ödeme, 2017 yılının alan bazlı destek ödemesi kapsamında olacağını belirten Soydan, 3 Nisan itibariyle ödemelerin başlayacağını ve fındık üreticilerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Dekar Başına 170 Türk Lirası Ödeme Yapılacak

Türkiye genelinde yer alan yaklaşık 400 bin fındık üreticisinin T. C. kimlik numarasının son rakamına göre yapılacak olan ödemeler, dekar başına 170 Türk Lirası olarak hesaplanacak. 3 Nisan 2017 tarihinde başlayacak olan ödemeler, toplamda 800 milyon Türk Lirası’na yakın bir tutara tekabül edecek.

Fındık üreticisi tarafından sevinçle karşılanan bu haber, bahar ayı içerisinde yapılacak olan bakımlar için önemli bir destek olacak. Gübre alımı ve bakım masrafları konusunda önemli bir destek olacğaını belirten Soydan, destekleme ödemesinin bu bağlam içerisinde zamanlı olarak yapıldığını belirtti.

Ödemelerin Büyük Kısmı Ordu’ya!

Ordu’da ikamet eden yaklaşık 120 bin fındık üreticisi olduğunu belirten Soydan, yapılacak olan ödemelerin yaklaşık 300 milyon Türk Lirası Ordulu üreticilere olacağını belirtti.

Ordu şehridnen sonra en çok ödenek alacak şehirler ise; Giresun, Düzce, Sakarya ve Trabzon olarak devam ederken, yatırılacak olan bu ödeneklerin piyasada önemli bir canlanma yaratacağını belirtti.