Gayrimenkul Sertifikası İçin Yarın Büyük Gün!

Gayrimenkul sertifikası için yarın büyük gün olacak. Türkiye’de ilk kez uygulanmaya başlanacak sistem için talep alma sürecine sayılı saatler kaldı.

TOKİ güvencesiyle sistemin ilk uygulama projesi, İstanbul Başakşehir’de yer alan Park Mavera Konutları olarak sahneye çıkacak. Proje dahilinde üretilen konutlardan pay sahibi olmak isteyen yatırımcılar ön talep sürecinde başvuru yapacak. TOKİ gayrimenkul sertifikasına ilginin yoğun olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda günlük bin 200 kadar kişiye bilgi aktardıklarını belirten yetkililer, ilgiden memnun olduklarını da belirtti.

Gayrimenkul sertifikası sisteminin başlamasıyla, yeteri kadar parası olmayan vatandaşlar, üretilen projelerdeki dairelerden pay alma hakkı elde etti. Vatandaşlar sistemle birlikte ufak birikimlerini bu yatırımla değerlendirmeyi düşünürken, konuta ait bütün payları alan yatırımcılar ise daire sahibi olma şansı elde edecek. Sistemin hayata geçmesiyle küçük birikimleri olan vatandaşlar markalı ve kaliteli konut projelerine ortak olacak. Gayrimenkul sertifikası vatandaşa getireceği bu avantajlar yanında, konut üreten firmalara da finans desteği verecek.

TOKİ ve Makro İnşaat işbirliği ile ilk gayrimenkul sertifikaları dağıtılacak.  ‚Park Mavera 3‘ projesinde uygulanacak sertifika sistemi için 29 ile 31 Mart tarihleri arasında ön talepler alınacak. Yapılan açıklamaya göre projeden bir pay almak isteyen yatırımcı 42 lira 50 kuruş üzerinden paya sahip olacak. Toplamda yüz payı alan kişiler bir projedeki dairelerde bir metrekarelik paya sahip olacak. Proje kapsamında üretilen konutlardan bir tanesine sahip olmak içinse 11 bin 58 paya sahip olmak gerekiyor.

Yarın başlayacak gayrimenkul sertifikası ön talep sürecine vatandaşların ve yatırımcının ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre ihraç edilecek toplam sertifika tutarı 143,24 milyon olarak kaydedildi. Talepte yoğunluk yaşandığı taktirde ek ihracın söz konusu olacağı da yapılan açıklamalar arasında yer aldı.