Gayrimenkul Sertifikası Uygulanmaya Başladı!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, bugün itibariyle uygulanmaya başlanılan Gayrimenkul Sertifikası hakkında bilgi verdi. İşte gayrimenkul sertifikasına dair tüm detaylar!

Gayrimenkul Sertifikası Nedir?

Gayrimenkul sertifikası, hem vatandaşların ev ya da iş yerinin tamamını veyahut bir kısmını satın almalarında kolaylık sağlayan, hem de gayrimenkul şirketlerinin faizsiz kredi elde etmelerine olanak sağlayan bir finansal araçtır.

Gayrimenkul Sertifikası Nerede Uygulanacak?

Sermaya Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, gayrimenkul sertifikası uygulamasının ilk kez Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) öncülüğü ile birlikte Makro İnşaat‚ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacığını dile getirdi.

TOKİ ve Makra İnşaat birlikteliğinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul sertifikası ihracı artık gayrimenkul yatırım sertifikaları için güçlü bir hukuki yapı oluşturarak ülkeye kazandıracak.

Konutların Depreme Dayanıklı Olması Önemli

Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, hükümet cephesinin mevcut ihtiyaçları karşılama konusunda yeterli ve alt yapısı olarak depreme dayanıklı bir kentselleşme konusunda kararlı olduğunu ve hedefin de bu yönde olduğunu aktarırken, öncelikle kentsel dönüşüm yolu ile birlikte mevcut konut stoklarının yenilenmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini, sonrasında ise yeni yapılacak olan tüm konutların deprem yönetmeliğine tamamıyla uygun olması gerektiğine dikkat çekerken, vatandaş cephesinden de erişebilirliğin kolaylaştırılması gerektiğini aktardı.

15 Bin Türk Lirası Devlet Desteği!

Konut sahibi olmak konusunda devletin önemli destekler sunduğunu dile getiren Ertaş, Emlak Konut GYO ve diğer şirketlerin ortak olarak düzenlediği 20 yıla kadar vade seçenekli kredi kapsamının vatandaşların konut alımını kolaylaştırdığını dile getirdi. Aynı zamanda konut sahibi olabilmek için asgari olaarak 3 yıl bir bankada hesap açtıran herkese devlet cephesinden 15 bin Türk Lirası’na kadar devlet katkısı yapıldığını dile getiren Ertaş, uygulamaya koyulan gayrimenkul sertifikaları ile birlikte vatandaşların artık konut projelerinin kazancından faydalanabileceklerini aktardı.