Ev Alana Devlet Desteği Verilecek

Ev almak istiyorsanız ve daha önce bir ev almadıysanız, devlet sizin ev alma sürecinizde yardımcı oluyor. Ev almak isteyenlere 15 bin TL’ye varan yardımlarda bulunuyor. 26 Ağustos 2016’da başlayacak olan uygulama bazı şartları da beraberinde getiriyor.

Kendi adınıza ev almak istiyorsanız, 3 yıl düzenli birikim yapmanız halinde devlet katkınız sağlanıyor. Hesabınızda 5 yıl boyunca 75 bin TL biriktirerek 15 bin TL alabilirsiniz. Bu destekten yararlanabilmek için bankaların mevduat ya da katılım hesapları oluşturarak birikimlerini orada yapmaları gerekmektedir.

Hesaplardaki birikimin bir kere açıldıktan sonra başka bir hesaba taşınması söz konusu değildir. TL cinsinden hesaplar açılması gerekmektedir. Devlet desteğinden yararlananların ilk defa ev alıyor olmaları gerekmektedir. Ev alana 7 Nisan 2015 tarihinde veya sonrasında üzerine kayıtlı müstakil tapuların olmaması gerekmektedir. Ayrıca hesap açılırken bankaya beyanda bulunulması gerekmektedir.

Bir defaya mahsus olarak toplu bir şekilde 30 bin TL’lik yatırım gerçekleştirilebilir. Bu paranın hesap açılışında yatırılması gereklidir. Hesaba minimum 250 maksimumsa 2500 TL’lik ücretler yatırılabilmektedir. Üst sınırı aşmadan birden fazla ödeme yapılabilir. 15 bin TL’lik devlet desteğinden tamamıyla yararlanabilmek için 60 ay boyunca para yatırmanız gerekmektedir.

Konut alımı gerçekleştirildikten sonra en geç 6 ay içerisinde bankaya başvurmanız gerekmektedir. Bankada hesap açılırken, hesap sahibinin izniyle tapu araştırması yapılabilecek. Devlet desteğinde devremülklere katkı yok. Ayrıca ödeme sıkışıklığı yaşayanlar için 3 aylık bir dönem için ödeme yapmama hakkı bulunmaktadır. Ev alana devlet desteği için bu şartlar ve koşulları kabul etmelisiniz.