Genç Çiftçilere 30 Bin Türk Lirası Destek!

 

 

Tarıma destek kapsamı altında düzenlenen „Genç Çiftçiyi Destekleme Projesi“ kapsamında yapılacak olan 30 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeler, 18 ile 41 yaş arasındaki çiftçilerin yüzünü güldürecek.

Türkiye’nin genelinde nüfusu 20 bin’in altında olan yerleşim birimlerinde yaşayan 18 ile 41 yaş arasındaki çiftçiler, 30 bin Türk Lirası’na kadar varan hibe desteği alabilecekler. Yapılacak olan bu desteğin amacı, tarım sektöründeki sürdürülebilirliği artırarak, genç çiftçilerin bu sektöre yönlenmesini sağlamak olarak belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önderliğinde başlatılan „Kırsal Kalkınma Detekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği“ bugün Resmi Gazete’deki yerini alarak yürürlüğe girmiş oldu. Bu düzenleme ile birlikte nüfusu 20 bin kişinin altında olan alanlarda yaşan, 18 ila 41 yaş arasındaki genç çiftçiler, bitkisel, hayvansal ve yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konusunda işlem görecek projeler için 30 bin Türk Lirası tutarına kadar hibe desteği alabilecekler.

Yapıalcak olan destek miktarı ve destek alacak kişi sayısı, Türkiye İstatistik Kurumu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlen, kırsal alan içerisinde yer alan yerleşim birimi sayısı, genç çiftçi nüfusu, bahsi geçen alanın nüfusu ve sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi kriterlerine göre belirlenecek olup, aynı zamanda bahsi geçen programın yıllık bütçesi göz önüne alınarak dağıtımı sağlanacak.

Bahsi geçen bu destekten, 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından henüz gün almamış olan, örgün bir eğitim hayatı olmayan, ücretli bir şekilde çalışmayan, 15 büyükbaş ve 50 küşçükbaş’tan fazla hayvan sahibi olmayan ve aynı zamanda en fazla 50 adet arı kovanı sahibi olan genç giirşimciler projelerini sunarak hibe desteklerinden faydalanma şansını yakalayacaklar.