Hızlı Yükseldi Sert Düştü! Tesla’nın Borsa Değeri Azalıyor!

Geçtiğimiz haftalarda hisse başına olan değerlerde mükemmel bir ivmeleme yakalayarak piyasa değerini 63 milyar Dolar seviyesine yükseltmeyi başaran Tesla, hisse başına düşen değerin 309,61 Dolar seviyesine düşmesi ile birlikte piyasa değerini de 50,07 milyar dolara düşürmüş oldu.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, dünyanın en güvenli otomobili olarak tanıtılan Tesla’nın herhangi bir güvenli araç ödülüne sahip olmaması işaret edilirken, Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek piyasa değerine sahip olan otomotiv firması ünvanı da Tesla’dan tekrar General Motors‚a geçti.

New York Borsası’nda işlem gören Tesla, hisse başına düşen değerini 309,61 Dolar’a kadar gerilemesi ile birlikte toplamda 13 milyar dolara yakın değer kaybı yaşadı. 10 Nisan 2017 tarihinde hisse başına düşen değerin yükselmesi ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek piyasa değerine sahip otomotiv firması ünvanına kavuşan Tesla, bugün yaşadığı hisse senedi değeri kaybı sonrasında ünvanı tekrar General Motors’a iade etti.

Tesla’nın yaşadığı bu değer kaybı, onu ABD piyasalarında bir sıra değer kaybettirirken, dünya genelindeki sırasında da gerileme yaşamasına sebep oldu. Hisse senetleri başına yaşanan sert düşüş ile birlikte dünya genelinde en değerli dördüncü otomotiv şirketi olma ünvanını kaybeden Tesla, altıncı sıraya kadar geriledi. Hisse değerlerindeki artış ile piyasa değerini 53 milyara çıkartan BMW dünya genelinde en değerli şirketler arasında dördüncü sıraya çıkarken, BMW’yi General Motors takip etti. Toyota, zirvedeki yerini korumaya devam ederken Volkswagen ikinci sırada, Daimler AG ise üçüncü sırada kalmaya devam etti.