İhraç Malı Taşıyan Araçlara ÖTV Muafiyeti

Resmi Gazete’de ihraç malı taşımakta olan araçlara ilişkin motorin teslimleri esnasında ÖTV muafiyeti tanınmış olan akaryakıt miktarının çoğaltılmasına ilişkin yapılmış olan düzenleme yayımlandı.

İhraç malı taşıyan kamyon, TIR ve tanker gibi araçlara yönelik motorin teslimlerinde ÖTV muafiyeti yapılmış olan akaryakıtın miktarının çoğaltılmasına yönelik bir düzenleme yapılmıştı. Yapılan bu düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Maliye Bakanlığına ait olan Özel Tüketim Vergisi ( I ) Sayılı olan Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Tebliğe göre, TIR çekicisi olanlarda 900, istiap haddi 15 tondan fazla olan tanker ve kamyonlarda 650, istiap haddi 15 tonda dâhil ( 15 tona kadar olan ) tanker ve kamyonlarda ise 490 litreye kadar motorin adına herhangi bir ÖTV ödemesi yapmayacak.

İhraç malı taşıyan her türlü araç için belirlenmiş olan bu miktara kadar frigorifik depolardaki yakıt miktarı da ayrıca dikkate alınacak.

Gaziantepli Olan İhracatçılar Katar’a Yardım Eli Uzattı

Katar’da yaşana bir takım sıkıntılardan sonra Türkiye’deki ihracatçılar harekete geçerek konu hakkında çalışmalar yürütmeye başladı. Gaziantepli ihracatçılar Katar’a insani ve gıda yardımı yapmak üzere çalışmalar başlattı.

Yetkililer, son zamanlarda yaşamış olduğu sıkıntılar ile gündeme gelmiş olan Katar için Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını ve belirtmişti. Bunun üzerine de Katar’ın su ve gıda ihtiyacını karşılayabilmek için harekete geçen ihracatçıların arasına her geçen gün yenileri eklenmeye başlandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koodinatör Başkanı olan Abdülkadir Çıkmaz konu hakkında bir açıklama yaparak Gaziantep’in gıda üretimi konusunda önemli bir şehir olduğunu, bu avantajı kullanarak Katar halkının bu konu üzerine sıkıntı yaşamasına mani olacaklarını ve Gaziantepli ihracatçıların da bu sebeple yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade etti.