KGF Kefaletli Krediler İçin Önemli Düzenleme! Birden Fazla Yapılandırma Yapılabilecek, Ama…

Kredi Garanti Fonu (KGF)’nin teminatları sayesinde verilmiş krediler için yeniden vadelendirme ve yapılandırma için en fazla 36 aylık vade ilavesi gerçekleştirilebilecek.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Yayımlanan bu düzenlemeye göre, Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanabilmek adına KOBİ vasfına sahip olan işletmeler ve yine KOBİ kapsamında olan esnaflar ve sanatkârlar, aynı zamanda KOBİ tanımının dışında kalan diğer işletmelerin kredileri için, kredi başvuru sonrasında donuk alacak olarak sınıflandırılmamış olmaları ve izlenen alacakların bulunmaması da gerekli görülecek.

Vade süresi 6 ay ila 5 yıl arasında olan işletme kredileri için anapara ödemesiz dönem için verilecek süre en fazla 1 yıl olacak. Asgari vade süresi 6 ay, azami vade süresi 10 yıl olan yatırım kredileri için ise anapara ödemesiz dönem en fazla 3 yıla, yani 36 aya tekabül edebilecek.

Ödemesiz dönemler ile alakalı uygulanacak olan faizler de, azami olarak 1  yıllık dönemler sonunda tahsil edilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde de ödemesiz dönemlere 1 aylık ilave gerçekleştirilebilecek.

KOBİ’ler tarafından kefalet ile verilmiş olan kredilerin yeniden vadelendirilmesi ya da yeniden yapılandırılması aşamasında, belirtilen azami sürelere de en fazla 36 aylık vade eklenebilmesine olanak sağlayan değişiklik, 36 ay şartına uyulması şartıyla, birden fazla defa yapılandırmanın da önü açılmış oldu.