Arçelik Yeni Nesil Ödeme Sistemleri Başarısını Yükseltmek İçin Yeni Şirket Kurdu!

Türkiye’nin önemli şirketlerinden olan Arçelik iki adet yeni şirket kurduğunu duyurdu. Arçelik, kurduğu şirketlerden bir tanesi ile finans teknolojileri alanına adım atmış oldu.

Arçelik tarafından gün içerisinde yapılan açıklamaya göre şirketin yüzde 100 iştiraki olarak WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Token Finansal Teknolojiler şirketinin hayata geçirildiğini belirtti. Endüstriyel motor konusunda olan faaliyetlerin artık WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altında toparlanacağının ifade edildiği açıklamada, aynı zamanda motor üretimi ve satışı ile sınırlandırılmış iş modelinin de endüstriyel sistem çözüm sağlayıcısı olabilecek bir modele dönüştürülmesinin hedeflendiği belirtildi.

WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte sahip olunan ürün aralığının genişletilmesine ek olarak şirketle birlikte savunma sanayisi, elektromobilite ve endüstriyel servo motor Pazar ihtiyaçlarına yönelik çözümlerin de sunulmasının hedeflendiğinin ifade edildiği açıklamada, Token Finansal Teknolojiler ile birlikte de yeni nesil ödeme sistemleri için elde edilen başarının daha yüksek bir kademeye taşınmasının hedeflendiği belirtildi.

Token Finansal Teknolojiler hakkında yapılan açıklamada, şirketin alışveriş deneyiminin ve müşterilerin alışkanlıklarının dönüştüğü evrede, gelecek yılların perakende ve ödeme servislerini odak noktasına alarak, yazılım bazlı perakendecilik ve ödeme alanlarındaki katma değerli çözümler geliştirilmesinin ana hedef noktası olduğunu belirtti.

Arçelik tarafından yapılan yazılı açıklamada görüş ve değerlendirmelerini ileten Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, ana faaliyet alanlarını güçlendirmeye odaklandıklarını, aynı zamanda yeni ve tekrar eden gelir kaynakları oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.