KOBİ’lerden Sonra Şirketlere De Kredi Müjdesi!

Kredi Garanti Fonu yaptığı açıklama ile birlikte artık KOBİ dışı firmalara da finansman desteği sunacaklarını ifade ederken, KGF Genel Müdürü Gergerli’nin yaptığı açıklamada „Her şey Türkiye Ekonomisinin Büyümesi İçin“ vurgusu yapıldı.

2017 yılının ilk günüden itibaren, hem esnaf, hem de girişimciler için oldukça sevindirici haberler vukuu bulurken, yeni haber ise şirketler için geldi. Şirketlerin nakit ihtiyaçlarını karşılayacak, teknoloji ağırlıklı yatırım yapmak isteyen şirketlerin yatırımlarına destek olacak olan yeni kredi için Kredi Garanti Fonu (KGF) açıklama yaptı. KOBİ’lerin dışında kalan firmalara da kredi finansmanı sağlayacaklarını aktaran KGF yetkilileri, bu sayede en az 500 bin firmanın yanı sıra büyük ölçekli şirketlere, serbest meslek sahiplerine ve çiftçilere de kefil olarak kredi çekmelerine yardımcı olacak. 

Konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapan Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli; KOBİ dışında kalan firmalar için, belirli bir üst limite kadar teminat mektubu hazırlayacaklarını, bu mektubun da Eximbank’a iletilmesi ile birlikte KOBİ’lerin dışında kalan firmalar için de kredi yolunun açılacağının vurgusu yapıldı. Türkiye’nin daha gelişmiş bir ekonomiye sahip olması, büyümesi için sektörlerin el ele vermesi gerektiğine vurgu yapan Gergerli, sadece KOBİ‚lere destek olmak için yola çıkmış olsalarda artık KOBİ’lerin dışındaki firmaların da büyümesi için artık kolları sıvadıklarını aktardı.

Kredi Garanti Fonu’nun direkt olarak kredi temin etmediğinin de altını çizen Gergerli, KGF’nin görevinin teminat mektubu sağlayarak KOBİ’lerin ve artık KOBİ dışı firmalarında daha rahat kredi temin etmelerine yardımcı olmak olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte bir kaç yıl öncesinde 30 ila 35 günü bulan başvurulara cevap verme sürecini 24 saate kadar düşürdüklerini dile getiren Gergerli, her gün ortalama  3 bin talebe cevap verdiklerini aktardı.