Korsan Fatura Ödeme Noktalarına Dikkat! Faturanız Yatırılmamış Olabilir!

CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Bakal, vatandaşlara fatura ödemesi yaptıkları kurum ve dükkanlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sadece İstanbul’da 700 binden fazla kişinin korsan fatura ödeme noktalarında ödeme yaparak fazladan para verdiklerini belirtti.

CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal korsan fatura ödeme noktaları için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatura başına 1.5 Türk Lirası ila 2 Türk Lirası gibi düşük gözüken ücretler alındığını, bu ücretlerin yasal olmadığını ve vergilendirilmediğini ifade eden Bakal, İstanbul’da halen daha 700 binden fazla vatandaşın faturalarını bu tarz yerler aracılığı ile ödediklerini belirtti.

Yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamada, eletkrik müşterilerine verilecek hizmetin en hızlı ve en kaliteli şekilde olmasını ana odaklarını koyduklarını ifade eden Bakal, bu kapsamda müşteri merkezlerinde hem yaşlılar, hem hamileler, hem de engelliler için işlem önceliği tanındığını belirtti.

İşlem süresini kısaltmak adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakal, geçmiş dönemlerde işlem başı 15-20 dakika gibi sürelerin harcandığını, yapılan çalışmalar ile bu sürenin saniyelere kadar indirgendiğini ifade etti.

Ödeme merkezleri dışındaki yerlerde fatura ödemesi yaparken iki kere düşünülmesi gerektiğini ifade eden Bakal, İstanbul’da  kendini aracı kurum olarak konumlandırdığını düşünen kurumlardan halen daha 700 binden fazla kişinin ödeme yaptığını, faturasını korsan kurumlar ile ödeyerek haksız kazanç elde edildiğini, bu kurumların yaptıkları işlemlerin yasal olmadığını, fatura ödeme aşamasında ek bedel alınmasının hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını ifade etti.

Bakal, aynı zamanda korsan fatura ödeme noktalarında yapılan ödemelerde gecikme yaşanma ihtimalinin bulunduğunu ve faturanın yatırılamaması gibi problemlerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti.