Kredi Borcu Ne Zaman Yasal Takibe Düşer?

Kredi çeken vatandaşlar, kredi çekme aşamasında bankalara kişisel gelir durumunu gösteren bir belge sunarlar. Bu belge ile birlikte kredi onaylama sürecini yürüten bankalar, ev içerisinde yaşayan kişilerden birey başına düşen aylık gelir miktarının yarısını geçmeyecek taksitler ile ihtiyaç kredisi temin edilmesine olanak sağlamaktadır.

Aynı uygulama taşıt kredisi, konut kredisi ve arsa kredisi gibi diğer kredi ürünlerinde de geçerlidir. Lakin, bir taşınmaz satın almanız halinde bankanız bu taşınmaz üzerine ipotek tesisi gerçekleştirdiği için, yasal takip süreci daha sıkıntılı bir hal almaktadır.

Hem kredi kartı, hem de kredi borçları için yasal takip süreci oldukça can sıkıcı bir hal almaktadır. Kredi Kayıt Bürosu’na bildirilen bu süreçler, adınızın kara liste adı verilen yasal takibe düşenler listesine düşmesine sebep olmakla birlikte, uzun bir süre boyunca herhangi bir kredi ya da kredi kartı kullanma aktivitesi gerçekleştirmeniz de önemli düzeyde engellenmektedir.

Kredi Borcu Ne Zaman Yasal Takibe Düşer?

Kredi borçları, genellikle 90 günlük ödememe süresi sonrasında yasal takibe düşmektedir. Bu süre zarfında kredi taksidinizin en az 1 tanesini ödemeniz halinde 90 günlük süreç tekrar başa sarılır. Tabi ki bu faiz uygulamasına engel değildir. Kredi borçlarınıza ödemediğiniz her gün için faiz işleneceği için borcunuz giderek yükselecektir. Bu yüzden kredi ödemelerinizi düzenli bir şekilde yapmaya azami özen göstermenizi tavsiye ederiz.