Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! O Tarih Yaklaşıyor!

Kredi kartı kullanıcılarının internet üzerinden yapacakları alışverişlere devam edebilmeleri için son tarih olan 31 Aralık 2017’ye oldukça az bir süre kaldı.

İlk etapta 17 Ağustos olarak belirlenen, sonrasında ise 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılan kredi kartı internet kullanımı onay işleminin son tarihi için sayılı gün kaldı. Bankalar, kullanıcılarını gerek mail ile, gerekse SMS ile uyararak, onay vermemeleri halinde internet alışverişlerine devam edemeyecekler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan karar doğrultusunda, bireysel kredi kartı, para kartları ve ek kartlar ile birlikte internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişler için dolandırıcılıkların ve sahteciliklerin önüne geçilebilmesi adına vatandaşların onay vermesi gerektiği bildirilmişti. İlk etapta 17 Ağustos 2017 olarak belirlenen son bildiri tarihi, 170 milyon banka ve kredi kartı sahibinin sadece 68 milyon adetinin onay vermesi sebebiyle 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldı.

İnternet üzerinden yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirmeyi ve tüketicileri korumayı merkezine alan bu uygulama için bankalar hem mail bültenleri, hem basılı ekstreler, hem SMS’ler, hem de sosyal medya duyuruları ile müşterilerine bilgi vermeye devam ediyor. 31 Aralık 2017 tarihine kadar onay vermemiş olunan kredi kartları, banka kartları ve ek kartlar için internet alışverişlerinde kullanım kapatılacak.

31 Aralık Sonrası Hangi İşlemler İçin Onay Gerecek?

İnternet alışverişi kalıbı ile vatandaşların aklına herhangi bir ürün alımı geliyor iken; aynı zamanda sanal pos kullanımı ile yapılan sigorta poliçesi, karta tanımlı TV, internet, film, müzik gibi abonelikler için de ödeme sorunları beraberinde gelecek.

31 Aralık tarihine kadar bu işlemler için onay vermeyen kullanıcıların kartları kullanıma kapatılacak iken, aynı zamanda 1 Ocak 2018 tarihi sonrasında verilecek olan kredi kartları, banka kartları ve ek kartlar da bu işlemlerin her biri için kapalı olarak vatandaşa teslim edilecek.

Kredi Kartı Onayı Nasıl Verilir?

Kredi kartı kullanımına devam etmek isteyen vatandaşlar; SMS yolu ile, internet bankacılığı ve mobil bankacılık yolu ile, ATM’ler üzerinden ve şubelerden internet alışverişlerinin aktif edilmesini sağlayabiliyor.