Kreş Yardımına Vergi İstisnası Geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gün içerisinde katıldığı bir televizyon programında Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte bayanlara yapılan kreş yardımı hakkında yapılan o açıklamanın detayları!

Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı hakkında bir kanalda katıldığı canlı yayın esnasında açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, işletmelerde çalışan bayan personellere gerçekleştirilen kreşe gönderme için iş veren tarafından yapılan maddi yardımın 300 Türk Lirası’na kadar olan kısmı için, çalışan tarafından ödenecek gelir vergisi dışına alınacağını bildirdi.

Süre Uzatması Yok!

Canlı yayın esnasında 7020 sayılı kanun hakkında sorulan süre uzatımı sorusuna cevap veren Ağbal, herhangi bir süre uzatımının söz konusu olmadığından bahsetti. 30 Haziran için son başvuru tarihi olduğunu hatırlatan Ağbal, vatandaşların vergi dairelerine bizzat giderek ya da internet sitesi üzerinden yapacakları başvurularda vergi ödemelerini rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini belirtti.

İnternet Başvurularında Bayram Tatili Yok!

İnternet üzerinden gerçekleştirilen başvurularda bayram tatili olmadan, bayram süresince de vergi ve prim borçlarını yapılandırmak amacı ile başvuru yapılabileceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, ödemelerin de Temmuz ayı itibariyle başlayacağını hatırlattı. 

30 Haziran’a kadar yapılan başvurular sonrasında vatandaşların ödeme yapmaları için 1 aylarının daha olacağını belirten Ağbal, bu konuda vatandaşların hassasiyetine güvendiklerini belirtti.