Trafik Cezalarında Yeni Dönem! Cezalar Elektronik Ortamda Gelecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal‚ın gün içerisinde yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreç içerisinde yeni bir düzenleme yaparak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve trafik cezalarının basılı olarak değil, elektronik ortamda gönderilmesi için çalışma yaptıklarını aktardı.

Önümüzdeki günler içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sunularak görüşülmesinin planlandığı bahsi geçen yasa teklifinin kabul edilmesi ile birlikte artık, hem trafik cezaları, hem Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları, hem de benzeri değerde birçok idari ceza, artık ceza yiyen vatandaşlara elektronik ortamda gönderilecek.

Bu sistem sayesinde ceza yiyen vatandaşların hızlı bir şekilde yedikleri cezadan haberdar olacaklarını, bu sayede de cezalara işleyen faizden kurtulacaklarını aktaran Maliye Bakanı Naci Ağbal, aynı zamanda kurumların bahsi geçen cezalar için yaptıkları posta masraflarının da önüne geçileceğini aktardı. 

Bu sayede 100 milyonlarca Türk Lirası tutarında her yıl tasarruf sağlanmaya başlanacağını aktaran Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Elektronik Tebligat Sistemi’nin 2016 yılının Haziran ayı itibariyle kullanılmaya başlanıldığını hatırlattı.

Vergi daireleri tarafından bazı belgelerin mükelleflere bu şekilde ulaştırıldığını aktaran Maliye Bakanı Ağbal, sistemden hem mükelleflerin, hem de vergi dairesi memurlarının oldukça memnun olduklarını aktardı. Bahsi geçen sistem için 2 milyon 600 bin kişinin kullandığını belirten Ağbal, bu kişilerden 2 milyon 200 bin kişinin zorunlu olarak bu sisteme geçiş yaptığını, geriye kalan 400 bin kişinin de gönüllü olarak sisteme kayıt olduğunu aktardı.