Motorine İndirim Uygulaması! 2017 Ağustos Benzin ve Motorin Fiyatları!

21 Ağustos 2017 tarihi itibariyle motorin indirimi geldi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından açıklanan verilere göre, 21 Ağustos’u 22 Ağustos’a bağlayan gece 00.00 itibiariyle motorinin litre satış fiyatlarında 7 kuruşluk indirim uygulaması gerçekleştirilecek.

Uygulanan motorin indirimi ile birlikte İstanbul’da uygulanan 4,56 Türk Lirası tutarındaki motorin litre satış fiyatları 4,49 Türk Lirası’na, Ankara’da uygulanan 4,61 Türk Lirası tutarındaki motorin litre satış fiyatı 4,54 Türk Lirası’na, İzmir’deki motorin satış fiyatı ise 4,60 Türk Lİrası’ndan 4,53 Türk Lirası’na düşecek.

Dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, şirketler arasındaki rekabet, serbest piyasa şartları, şehirlere depo tesislerinin yakınlığına göre küçük çaplı farklılıklar gösterebilmektedir.

Benzin fiyatları ise İstanbul’da 5,18 Türk Lirası’ndan, İzmir’de 5,20 Türk Lirası’ndan, Ankara’da ise 5,23 Türk Lirası üzerinden litre bazlı satışı gerçekleştiriliyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası tarafından duyurulan motorin indirimi haberi ile birlikte fiyatlar 22 Ağustos Salı günü 00.00 itibariyle uygulanmaya başlayacak. Uygulanacak fiyatlar şirketler arası rekabet durumu, şirketlerin dağıtım masrafları ve depolama tesislerine olan uzaklıkları sebebiyle şehirler arası farklılık gösterebilmek ile birlikte, şehirler içerisinde de ilçeler arası küçük çaplı farklılıklar oluşabilmektedir.