MTV’ye Yüzde 40 Zam, Kamuya 74.000 Personel: 2018 Sinyalleri Gelmeye Başladı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orta Vadeli Program (2018-2020)’yi açıklarken, 2018 yılı içerisinde kamu kurumlarına 74 bin kişilik personel alımı gerçekleştireceğinin bilgisini verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 ile 2020 yılları arasında uygulanacak Orta Vadeli Program’ın açıklandığı toplantı esnasında önemli açıklamalarda bulundu. 2918 yılı için hazırlanan bütçenin ‚kolay‘ olmadığının altını çizen Bakan Ağbal, bütçe konusunda Türk ekonomisinin sahip olduğu disipline tüm kararlılığı ile devam edileceğini kaydetti.

Yıl sonuna dair bütçe açığı beklentisinin yüzde 2 oranında tutulduğunu belirten Ağbal, 2017 yılı için gerçekleşecek olan bütçe açığının da 61 milyar Türk Lirası’ndan daha aşağıda olacağını aktardı. Türk ekonomisini canlandırmak adına alınan tedbirlerin oluşturduğu maliyetin 11 milyar Türk Lirası’na tekabül ettiğini aktaran Ağbal, kamur harcamaları üzerinden tasarrufun ana isteklerini olduğunu aktardı.

Çok kapsamlı bir torba yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aktarılacağını kaydeden Maliye Bakanı, vergi gelirlerini artırmaya yönelik bir takım çalışmaların da bu torba yasada olduğunu belirtti. Kredi Garanti Fonu uygulamalarının bütçeye olan yansımalarının devam edeceğini kaydeden Ağbal,  kurumlar vergisinin de yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkartıldığını belirtti.

1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sistem değişikliğine gideceğini, motor silindir hacmine ek olarak binek otomobilin sahip olduğu değerin de hesaba katılarak uygulama yapılacağını aktaran Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’ye de yüzde 40 oranında bir zam yapılacağını, aracın vergisiz değerinin de ödenecek MTV için belirleyici bir rol oynamaya başlayacağını aktardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılı boyunca kamu kurumlarına 74 bin adet personel alımı gerçekleştirileceğini kaydetti.