O İle Yapılacak Yeni Yatırımlar 1015 Kişiye İstihdam Sağlayacak!

Amasya’nın Merzifon ilçesine yapılacak olan 55 milyon Türk Lirası değerindeki yeni yatırımların incelemesini yapan Amasya Valisi Osman Varol, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yeni Yatırımların 1015 Kişiye İstihdam İmkanı Sağladı

Yapılacak yatırımların Amasya ve Merzifon için önem arz ettiğini söyleyen Varol, Merzifon OSB’de parsel işlemleri tamamlanan 71 bin 167 metrekare alan bulunduğunu, söz konusu alan toplamda 55 milyon Türk Lirası değerinde yatırım yapılacağını, yatırımların 10 yeni tesis kurulması için başlatılan işlemlerin sona erdiğini söyledi. Yatırımlarla birlikte toplamda 1015 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını söyleyen Varol, bunun sonucunda da 10 milyon lira tutarında ihracat hedeflerinin bulunduğunu, aynı zamanda gelecek yatırımcılara da tüm kolaylıkları sunduklarını söyledi.

Yakın dönemde dövize ilişkin hareketliliğin çok yoğun olduğunu söyleyen Varol, bu dönemde karamsar havanın oluşturulmaya çalışıldığını ancak 10 girişimcinin burada tahsislerini aldıklarını ve yatırımlarına start verdiklerini söyledi. Bakanlığın söz konusu alanında altyapısı için ihale hazırlıklarını yaptığını ve tamamladığını söyleyen Varol, kendilerinin de bu süreçte temel ihtiyaçları gidermek için çalışmalarda bulunduklarını, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin geleceği parlak olan en iyi sanayi bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Merzifon’un hava, deniz ve kara yolları kapsamında önemli bir noktada yer aldığını söyleyen Varol, Merzifon’un Samsun limanına yakın olduğunu, aynı zamanda da Türkiye’nin en yoğun kara yolu hatlarından biri olduğunu, havalimanı ile iç içe olduğunu söyledi. İlerleyen süreçte hükümetin faaliyete geçireceği hızlı tren projesinin ise OSB’nin hemen hemen içinde olacağını söyleyen Varol, bu da OSB’nin değerini artıracağı anlamına geldiğini söyledi.