Pegasus O Firmayı Satın Alıyor!

 

Pegasus Havayolları, Rekabet Kurulu’na İzAir’de Air Berlin’in sahip olduğu yüzde 29,51’lik hisseleri satın almak için başvuruda bulundu. Kuruldan onay çıkarsa, Pegasus İz Air’in yüzde 98,63’lük hissesinin sahibi olacak!

Pegasus Havayolları, bahsi geçen bu satın alma işlemi için geçtiğimiz ay bir duyuru yayınlamıştı. Şimdi ise satın alma işleminin gerçekleşmesi için Rekabet Kurulu’na başvuru gerçekleştiren Pegasus, şimdi Rekabet Kurulu’ndan gelecek olan kararı bekleniyor.

Başvuru Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan bilgiler de bu başvuruyu doğruluyor. Air Berlin’in sahip olduğu İzair’e ait yüzde 29,51’lik hisselere talip olan Pegasus Hava Yolları, bu hissleri ve hisselere bağlı olan tüm hak ve imtiyazların tamamını devralmak üzere olan başvuru için Rekabet Kurulu’nun kararı bekleniyor.

Esas Holding tarafından kontrol edilen Pegasus Havayolları’nın 9 Mart 2017 tarihinde yaptığı açıklama ile, Air Berlin’in sahip olduğu İzAir’a ait yüzde 29,51 oranındaki hisselerin 1.2 milyon Euro tutarında bir değer ile satın alınması için anlaşma sağlandığı duyurulmuştu. Bu anlaşmanın duyurulması sonrasında başvurulan Rekabet Kurulu’ndan da onay kararı çıkarsa Pegasus Havayolları İzAir‚in yüzde 98,63 oranındaki hisselerinin sahibi olacak.

2005 Yılında İzmirli bir iş adamı tarafından kurulan İzAir, 2007 yılında Esas Holding’ten ilk yatırımını alarak büyüme katetmiş, 2010 yılının Ekim ayında ise Pegasus Havayolları İzAir’da sahip oldukları hisse oranını yüzde 72,57’ye kadar çıkartmıştı. Daha sonrasında Pegasus Havayolları İzAir’in yüzde 46,82’lik hissesini Air Berlin’e satmıştı.