PTT E- Ticarette Önemli Bir Yer Edinmek İstiyor!

E- ticaret hemen her gün giderek artan performansıyla büyümeye devam ediyor. 2016 yılında reel sektörde kapanan şirket sayısının artmasına açılan şirket sayısının ise azalmasına rağmen e- ticaret yüzde 30 seviyesinde büyümeyi başardı. E- ticaret sektörüne kayıtsız kalmayarak ePttAVM.com ile sektöre giren PTT, hedefi en yukarıya koydu.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklamalarda e- ticaret sektöründe çok büyük bir boşluk olduğuna değinildi. E- ticarette dünyanın gelişmiş ülkelerinin ülkemizden 10 kat önde, Avrupa ülkelerinin ise ortalama 6 kat önde olduğunu belirten Bozgeyik, internetten ticaretin kısa vadede en çok gelişmeye açık sektör olduğuna vurgu yaptı.

2016 Yılında Gelir Rekoru Kırıldı

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik PTT’nin kurum olarak 2016 yılında tarihinin en yüksek gelir seviyesine ulaştığını belirterek, bu gelirdeki payda e- ticaretin oranının yeterli görülmediğini ve gelişmesi gerektiğini vurguladı. 2016 yılında 3 milyar Türk Lirası gelir elde ettiklerinin altını çizen Bozgeyik, bu paranın 500 milyon lirasının kar olduğunu kaydetti.

Hali hazırda PTT’de 40 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini vurgulayan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, bu rakamı daha da artırarak istihdama katkı vermeye devam etmek istediklerini söyledi.

E- ticarette piyasanın gelişmeye çok açık olduğunu ve kendilerinin de bunu değerlendirmek için sektöre ePttAVM.com ile giriş yaptıklarını belirten Genel Müdür Bozgeyik, yakın gelecekte sektörün en üstüne çıkmak gibi bir hedeflerinin olduğunu vurguladı. Türkiye’de halen e- ticaret sektörünün en az 5 kat genişleme potansiyeli olduğunu ve bu durumu değerlendirmek istediklerini açıklayan Genel Müdür Bozgeyik, buna dair stratejilerini oluşturduklarını ve yollarına bu şekilde devam ettiklerini belirtti.