Rusya Yasakları Kaldırmaya Devam Ediyor!

2015 yılında yaşanan uçak krizi sonrasında 2016 yılının başlangıcı ile birlikte uygulanmaya başlanan ekonomik yaptırımlar, geçtiğimiz günlerde iki ülke başkanı arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında kaldırılmaya başlandı. İşte Rusya’nın yeniden vize verdiği o ürünler!

Yakın dönemde Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşen görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlanmaya devam ediyor. Toplamda 190 milyon dolarlık bir ihracata tekabül edecek üzüm, elma, salatalık, çilek ve armut için ithalat yasağını kaldıran Rusya, domates için olan yasağı da bir nebze yumuşattı.

Rus hükümetinin resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre iki ülke arasında gerçekleştirilen ihracat ve ithalat ilişkilerinde yeni düzenlemeler baş gösterdi. Toplamda tam 190 milyon dolarlık bir ihracat sahibine sahip olan 5 meyve ürünü için daha ihracat tamamen kaldırılırken, domates için olan yasakta da yumuşamaya gidildi.

Sezon öncesinde yapılan bu yasak kaldırma işlemine en çok sevinen taraf ise Türkiye’deki üzüm üreticileri oldu. Toplamda 158 milyon dolarlık bir talebin olduğu belirtilirken, Türk üreticiler bu hasat dönemi içerisinde bu rakamı 190 milyon dolara kadar çıkartma hedefinde.

5 Üründe Yasak Devam Ediyor!

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan kararnameye göz atıldığında Rusya’nın marul, nar, patlıcan, biber ve kabak için uyguladığı yasağın devam ettiği belirtildi.