Sanal Kart Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasının yaygınlaşması büyük bir kolaylık sağlamasının yanında çeşitli güvenlik problemlerinin de ortaya çıkmasına yol açmıştır. Büyük veya küçük miktarlarda tutara sahip olan alışverişlerinizin sonrasında kredi kartı bilgilerinizin çalınması sizi büyük bir maddi zarara uğratabilir.

Tüm bu olumsuz durumların engellenebilmesi için son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih edilmekte olan ve kullanımı yaygınlaşmaya başlayan sanal kartlar; tek kullanımlık kartlar olarak bu tür konularda tüketicilerin hayatını kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Harcamalarınız ve alışveriş tutarınız kadar karta yükleme yaparak tek seferlik kullanabileceğiniz bu sanal kartlar tamamen güvenilir bir şekilde size internet üzerinden alışveriş yapma imkanı sağlamaktadır.

Bilgilerinizin kopyalanması, ekstra yapılan çekimler ve internet korsanları tarafından yapılan ek alışverişleri engelleyebilmeniz için tercih edebileceğiniz bu sanal kartlar günümüzde tüm alışveriş mağazalarında geçerli hale gelmiştir. Her yıl milyonlarca kişinin mağduriyet yaşadığı internet alışverişlerinde sizler de bu tür bir riski almak istemiyorsanız ve daha güvenilir bir şekilde online alışveriş yapabilmek istiyorsanız bahsedilen bu sanal kartı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sanal Kartlar Nasıl Çalışır?

Sanal kartlar, internet ortamında yapacağınız herhangi bir alışverişte oldukça basit bir temele dayanarak çalışmaktadır. Örnek verecek olursak; 400 TL tutarında bir alışveriş yapmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda telefon bankacılığı hizmetleri ,banka şubeleri ya da internet bankacılığı hizmetlerinin yardımıyla sahip olduğunuz mevcut ana kredi kartınızdan 400 TL tutarında sanal bir limit oluşturuyorsunuz. Daha sonra bu limit kartınıza yükleniyor, sonra internet ortamında yalnızca 400 TL tutarında olan alışverişinizi bu şekilde güvenilir ve kolay bir yöntemle hallediyorsunuz.

Sanal Kartlar Bonus Puan Kazandırma Özelliğine Sahip Mi?

Sanal kartlar aynı zamanda kredi kartlarında da olduğu gibi taksitlendirme seçeneklerine sahiptir. Kredi kartınızın size alışverişlerden sonra sunduğu bonus puanlar ve kampanyalardan da sanal kart kullanarak alışveriş yaptığınız zaman yararlanma imkanına sahipsiniz. Bankanızın ana kredi kartınıza sunmuş olduğu tüm bonus puanlar ve kampanyalar yine bankanıza ait sanal kart alışverişlerinizde de geçerli olmaktadır. Bu kartın sizin için en güzel yanı kendi belirlediğiniz limiti karta aktararak daha rahat ve güvenilir bir alışveriş keyfi sunmasıdır.